Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 серпня 2014, 12:48 Суспільство
Путіну порадили вилити відро води на голову
Путіну порадили вилити відро води на голову

Світові актори хочуть, щоб Володимир Путін вилив відро крижаної води собі на голову. Російському президентові кинув виклик американський режисер Девід Лінч. Раніше до аналогічного вчинку лідера спонукав Він Дизель. Утім, на відміну від мільйонів небайдужих людей в усьому світі, допомагати нужденним очільник Кремля, судячи з усього, наміру не має.

Девід Лінч - постановник відомого серіалу 90-х "Твін Пікс", облився крижаною водою в межах міжнародного онлайн-марафону Ice bucket challenge. Його учасники, збадьорившись, переказують кошти на доброчинність. Кампанію зорганізували як флешмоб задля ліпшої обізнаності громадськості й лікування так званого бокового аміотрофічного склерозу - невиліковної рідкісної недуги, що вражає центральну нервову систему. Герої фільмують обливання, роблять внески й називають три імені тих, що наступні в черзі на альтруїстичний душ.

- Хочу номінувати Володимира Путіна на ice bucket challenge. Дякую.

Прес-служба Кремля не коментує, чи зважиться президент пристати на пропозицію. Нещодавно, як відомо, до обливання його закликав і актор Він Дизель. Проте відповіді від російського лідера досі не дочекалися.

Всесвітній рух тим часом поширюється. Днями випробувати себе відром крижаної води вирішив Адріано Челентано. З гітарою в руках актор і співак долучився до тих, кому до снаги відчайдушний вчинок.

Не злякався дрижаків і півзахисник мюнхенської Баварії Бастіан Швайнштайґер. Він не називав гучних імен. А відзначився, залучивши до процесу з десяток дітлахів.

Загалом за місяць у такий спосіб селебритіс вже зібрали до п'ятдесяти мільйонів доларів. Кожен з тих, кого не лякає холод, переказує доброчинцям не менше 10 доларів. Відмова вдесятеро збільшує суму пожертви.

Невдовзі крижана вода з відра виллється на Володимира Кличка. Боксер, відгукнувся на виклик власної нареченої Гайден Пенетьєрі, яка взяла участь в ice bucket challenge разом зі ще не народженим малюком.

- Закликаю всіх вас не зволікати, долучатися до добродійних організацій і всіляко сприяти єднанню нації.

Загалом українці радо беруть участь в акції. Щоправда, на відміну від заокеанських активістів, наша громада вихлюпує на себе крижані літри, щоб зібрати гроші для армії та на допомогу онкохворим дітям.