Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2014, 00:13 Суспільство
Ситуація в зоні АТО
Ситуація в зоні АТО

Четверо українських прикордонників загинули в сутичках на межі з Росією. Вояків обстріляли з російських гелікоптерів МІ-24. Окрім того, бої точаться в районі Новоазовська, а терористам узялися допомагати ще й французькі найманці.

З гелікоптера по прикордонниках. Поблизу Червоної Талівки, що на кордоні в Луганській області, протягом кількох годин тривали запеклі бої українських вояків із диверсійно-розвідувальною групою, яка перетнула рубіж з території сусідньої держави.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Диверсійна група підтримувалася вогнем з Російської федерації - з мінометів, 2-ох БТР та 2-ох БМП. Крім того, українських прикордонників обстріляли некерованими реактивними снарядами 2 бойових вертольоти Мі-24 Збройних сил РФ. Під час бою загинули 4 прикордонники, трьох поранено. Завдяки діям героїв прорив через кордон не відбувся.

За інформацією Ради нацбезпеки та оборони: ворог зазнав значних втрат. Не вщухає вогонь і на кордоні в Донецькій області. Терористи обстрілюють Новоазовськ. А це вже кадри з самого Донецька. Такий Палац молоді після атаки. 

- Вот так вот все задрожало, так что Юности нет!

Такі наслідки влучання набою у стадіон Донбас-Арена. Не припиняють вогню найманці й по житлових кварталах. За останню добу в Донецьку загинуло троє містян. 

- Здесь люди прячуться или пытались прятаться.

Ось багатоповерхівка, в яку влучили в Харцизьку. Місцеві не стримують сліз: бойовики обстріляли бомбосховище.

- Да, это было убежище.

- А кто-нибудь пострадал?

- Да, вот с первого этажа мужчину убило, в том подъезде трех женщин раненых увезли. 

Запеклі бої точаться нині в Іловайську. Терористи знімають на відео, як воюють. Саме ці кадри є ще одним незаперечним доказом того, що найманці обстрілюють житлові будинки. Цього разу вони кидають гранати на подвір'я приватної оселі, в якій начебто засіли українські армійці. А зараз гатять по будинку з гранатомета.

- Я буду в дом, давай прямо!

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Продовжуються активні бойові дії у передмістях Донецька, Луганська та Іловайська Донецької області, наші військові спрямовують зусилля на перекриття усіх доріг та під'їзних шляхів до Донецька та Горлівки, для їх повного блокування. Найзапекліші бої ідуть у районі Іловайська та Хрящуватого.

У Раді нацбезпеки запевнили: за останню добу ворог зазнав чималих втрати: це більше десяти одиниць техніки та дві сотні найманців.

Леонід Матюхін, речник штабу АТО:

- Лінія контрольованої Збройними Силами України зони проходить по рубежу: Жовте, Родакове, Біле, Іллірія, Маломиколаївка, Червона поляна, Круглик, Успенка, Лутугіне, Георгіївка, Новосвітлівка та Хрящувате, а також аеродром Луганськ. Також піхотинцями проводиться пошуково-ударні дії у напрямку Комісарівка-Алчевськ.

Серед терористів-найманців з'явилися французи. Вони кажуть: найближчим часом їхні сили збільшаться.

- Ми чекаємо на інших французьких добровольців, а також із Сербії, бо всі належимо до євразійської організації. Франко-сербський континґент готовий приїхати сюди й воювати на боці повстанців. Гадаємо, що прибуде два десятки бійців.

У боях з бандитами лише за останню добу загинуло 12 військовиків, 19 поранено.