Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2014, 00:09 Суспільство
Табори переселенців з Луганська отримали урядову допомогу
Табори переселенців з Луганська отримали урядову допомогу

Поки скандальна російська гуманітарна колона рухається в бік Луганська без дозволу офіційного Києва, в зоні АТО активно розподіляють українську допомогу. З восьмисот тон, надісланих в область, на визволених територіях роздали вже більше ста. Решту завезуть на терени, які нині окуповані терористами.Коли і як це зроблять - поки невідомо.

Це табір у Сватовому. Сюди їдуть люди з підконтрольних бойовикам територій. Володимир з родиною вибрався з Луганська. Каже, в місті пекло. Вже 20-й день там немає світла, водопостачання та зв'язку. Обстрілів найманці не припиняють ні вдень, ні вночі. Гадав, що вже не виживе, прощався з рідними і близькими. Проте наважився їхати зеленим коридором і таки дістався.

Володимир, переселенець:

- Стреляют, бомбят. Что вам еще сказать. Ребенок у нас. Болеет.

Загалом у таборі для біженців нині до двох сотень луганців. Люди мешкають у наметах. Прибулих годують, з ними працюють психологи й медики. Лікарі кажуть, що у більшості глибока душевна травма від пережитого й побаченого. Після реабілітації тут постраждалих везуть на території, де приймають втікачів від війни. Головне ж завдання для урядників нині - доправити гуманітарну допомогу містянам, що й досі в Луганську.

Ірина Геращенко, уповноважена Президента України:

- Єдине питання, яке залишається сьогодні ключовим, аби донести ці харчі людям, які потребують, ті люди, які опинилися в заручниках у бандитів - це питання безпеки.

Проте з безпекою нині проблеми. Терористи не припиняють цілеспрямовано нищити інфраструктуру Луганська - обстрілюють житлові будинки, сьогодні розбомбили центральний стадіон міста - Авангард. І весь час атакують, щоб вирватися з оточення.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Тривають бої. Загинули наші хлопці. Російська техніка підходить на підмогу. Але наша українська армія веде бої. І думаю, що скоро будемо контролювати і Новосвітлівку, і Хрущувате, і Луганськ.

В захопленому терористами Луганську нині, за різними підрахунками, перебуває від ста вісімдесяти до 220-ти тисяч містян. Стільки ж виїхали.