Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 серпня 2014, 20:36 Суспільство
На Донбасі терористи мобілізують в'язнів і прикриваються дітьми
На Донбасі терористи мобілізують в'язнів і прикриваються дітьми

Терористи знову збили українського гелікоптера, в Іловайську точаться запеклі бої, а в Донецьку на руїни перетворився обласний музей. За інформацією Ради нацбезпеки, найманці хочуть мобілізувати до своїх лав засуджених, що перебувають у донецькому слідчому ізоляторі, а довічно засуджених - розстріляти.

Кадри з Донецька. Вогонь і вибухи просто серед житлових будинків. Набої падають у Ленінському, Київському, Ворошилівському та Куйбишевському районах обласного центру.

- Магазины закрыты, все закрыто, дома, вы видите, что с ними - разбиты.

Знищений й обласний музей. З 29 зал вціліли лише три. Його директор каже - чи відкриють заклад знову - невідомо.

- Восстановлению не подлежит, полностью все! Экспонаты разбиты, то, что есть - мы будем сносить, а сам музей прекатит существование на время, я даже не знаю, на сколько время.

Бандити гарячково намагаються поповнити поріділі загони. Цього разу - в Донецькому слідчому ізоляторі. Вони змушують його працівників скласти присягу на вірність так званій ДНР.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України: 

- Окрім цього, бойовики погрожують стратити засуджених на довічне ув'язнення, а решту - мобілізувати до бандформувань. Проте засуджені відмовилися вступати в лави  терористів та продовжують залишатися в ізоляторі.

Під обстрілами терористів і мешканці Луганська. Там і досі немає світла й водопостачання. Люди шукають харчі.

- Жизнь в Луганске невозможная!

- У меня два дня детки голодные, как вы думаете, я расстроена?

А це вже околиці міста, поблизу селища Ювілейного. За інформацією антитерористичного центру, озброєні бандити намагалися прорватися через заслін армійців на зачищену територію. Проте ворога відтіснили. Найманцям вдалося поцілити в українського Мі-24, що виконував завдання поблизу Георгіївки. Двоє членів екіпажу загинули.

А на цих кадрах українські військові збивають російського безпілотника, що вкотре перетинає кордон для збирання інформації.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Росія продовжує обстрілювати позиції Збройних сил України. Протягом доби з території РФ було здійснено 10 обстрілів. Зокрема, учора росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню Ураган опорний пункт сил АТО у селищі Кутейникове Амвросіївського району Донецької області.

Запеклі бої точаться й в Іловайську. Армійці втримують раніше зачищені від найманців позиції й розповідають: терористи прикриваються навіть дітьми.

- Они используют мирное население, прикрываясь ими, как щитом, в подвалах сидят старики, они сидят просто за ними, выгоняя всех на улицу, все как один рассказывают - никого не видели, никого не слышали. Они берут детей, садят их на мотоциклы и проезжают по нашим позициям, после бьют по нам артиллерией, точно таким же образом снайперов на нас, но мы, естественно, не можем открыть огонь.

В Раді нацбезпеки зазначили: неподалік Сніжного збройним силам України вдалося знищити більше десятка Градів, три танки, 5 БМП та більше сотні найманців. У боях за Україну загинуло четверо військовиків, 23 поранено.