Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 серпня 2014, 21:12 Суспільство
Луганськ на межі виживання - без води, харчів та під обстрілом
Луганськ на межі виживання - без води, харчів та під обстрілом

Терористи б'ють по українській авіації, продовжують цілеспрямовано руйнувати інфраструктуру Донбасу. На Луганщині найманці знову розстріляли місцевих мешканців, котрі намагалися виїхати з обласного центру.

Порятунок із Луганська знову закінчився кривавою трагедію. Поблизу Хрящуватого терористи поцілили в легковика з мирними мешканцями, що намагалися виїхати з міста. За інформацією свідків, на автівці був великий білий прапор. Від набоїв найманців загинуло подружжя із п'ятирічною донькою.

А це вже одна з вулиць Луганська. Східні квартали. Ділянка для місцевих - наче оаза посеред пустелі. Тут можна безкоштовно й досхочу набрати води.

- Ничего нет и отключены мы полностью от связи, мы ходим сюда теперь и набираем. Моемся, обмываемся, кушать готовим, слава богу, что газ дали, вот этой водичкой.

Вже 19 день місто без світла й водопостачання. Луганці кажуть: закінчуються й харчі. 

- Умираем с голоду, не от войны, а с голоду умрем. Последние с молью крупы доедаем, потому что те, у кого есть деньги, все размели в магазинах.

Від обстрілів страждають і в області. Терористи гатять по житлових будинках. На кадрах Суходільськ. Набій влучив просто в подвір'я.

- Вот сейчас зиме на носу, как можно жить! Скажите, как можно жить!

У Раді нацбезпеки повідомили: сили антитерористичної операції почали зачищення ще чотирьох сіл і селищ: Іллірії, Маломиколаївки, Ясинівки та Землянок. Загалом визволяють від бандитів 14 населених пунктів. В окремих районах Іловайська точаться запеклі бої. Найманці контратакують танками. Влучили й в українського літака.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- У Луганській області неподалік селища Новосвітлівка терористи збили літак військово-повітряних сил України Су-24М, який повертався після виконання завдання. Обидва пілоти катапультувалися.

Попри це, в центрі антитерористичної операції кажуть: ворог щодня втрачає техніку та живу силу.

Леонід Матюхін, речник штабу АТО:

- За результатами вогневих та авіаційних ударів знищені три танки та дві бойові машини десанту терористів. Крім цього, три танки та 2 машини БМД захоплені в результаті успішних дій підрозділів АТО. Також знищено два Гради, з яких вівся вогонь по позиціям АТО та житловим буднкам.

Оглядаючи захоплену техніку, українські бійці виявили незаперечні докази того, що доводиться воювати з російською армією.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- У одній з машин виявлений повний пакет документів - від водійських прав до військової документації. Особовий склад і машина приписані до в/ч 74268 першої парашутно-десантної роти Псковської дивізії ВДВ. Серед речей знайдено особистий планшет командира взводу гвардії лейтенанта Попова. Екіпаж БМД покинув бойову машину.

Вогонь не вщухає й на кордоні. З Російської федерації військові б'ють у район Амвросіївки, що на Донеччині. За останню добу в зоні проведення АТО загинуло 5-ро українських армійців, 21 поранено.