Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 серпня 2014, 21:01 Суспільство
Новини із зони АТО
Новини із зони АТО

Дев'ятеро українських силовиків загинули під час напруженого бою в Іловайську на Донеччині. Місто - під контролем бійців добровольчих батальйонів. Саме вони визволяли цей населений пункт. Але терористи продовжують атакувати.

Життя в підвалах - реальність мешканців Іловайська. Надвір не вийдеш - тривають обстріли. 

- Ну мы так выйдем на минуточку вдохнуть и все. Не дают на больше.

Терористи усіма силами утримували місто - надто важлива для бандитів місцина.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Місто Іловайськ є містом, де проходять залізничні колії і через яке дуже багато шляхів, і саме через ці шляхи вони постійно отримували поповнення.

Два дні тривали запеклі вуличні бої. Врешті силовики увійшли в населений пункт і заблокували його зусібіч. Утім, не без втрат.

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України:

- В батальоне Донбас потеряно на утро 5 бойцов, ранен командир Семенченко, его жизнь вне опасноти, я говорил с ним и вчера и сегодня, милицейсике батальоны - основная сила по очистке Илловайска, там принимают участие Азов, Шахтерск, в котором тоже погибло четверо ребят за эту ночь.

Тим часом терористи не полишають надії повернути контроль над містом. Запеклі бої тривають.

- Нацгварідя відбила 3 потужні атаки терористів, які використовують танки та артилерію.

Намагаються найманці відбити й Савур-могилу - висоту на Донеччині.

Леонід Матюхін, речник штабу АТО:

- Продовжується утримання Савур-могили, останній штурм відбувся з 16 до 19:45, напад відбито, потворних атак не було.

Українська армія наступає на кількох фронтах - намагається відрізати терористів від комунікацій. Армійці воюють за Донецьк, Луганськ, Красний Луч, Шахтарськ, Торез, Сніжне, Зугрес, Горлівку і Станицю Луганську. Селище, до речі, вночі знову обстріляли з теренів сусідньої держави. Масивної атаки Градами зазнала й Оленівка на Донеччині. А така нині Макіївка. Місто фактично зруйноване, є жертви серед мирного населення.

Нагадують людям в РНБО і про вибухові подарунки, що їх залишають після себе бойовики.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- У Шахтарську терористи замінували периметр шахти Вікторія, у Ясинуватій - об'їзну дорогу, по якій можливий виїзд у напрямку Червоногвардійського району.

Паралізований і Донецьк. В місті весь час чути вибухи. Чимало будинків через пошкодження комунікацій без газу й електрики. Подекуди немає мобільного зв'язку. Городяни шикуються в черги по питну воду, взяти яку нині можна лише в бюветах.