Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2014, 22:41 Суспільство
Підрозділ добровольців-волинян вирушив на Схід
Підрозділ добровольців-волинян вирушив на Схід

До зони АТО вирушив волинський підрозділ особливого призначення "Світязь". У його складі - лише добровольці. Це колишні військові, правоохоронці та представники громадських організацій. Чимало бійців раніше брали участь у миротворчих місіях в інших державах.

Перед тим, як рушити на Схід, добровольці пройшли повну бойову підготовку. Чоловіки впевнені: до виконання поставлених завдань готові.

Олександр Фацевич, командир підрозділу Світязь:

- Я присягнул украинскому народу, когда проходил службу в Вооруженных Силах. Я есть офицер запаса Вооруженных Сил, я выполняю свой конституционный долг, как любой нормальный мужчина, который может держать оружие в руках.

41-річного колишнього директора школи, а тепер уже бійця підрозділу особливого призначення в зону антитерористичної операції проводжали донька й син.

Боєць підрозділу Світязь:

- Тут прийшли люди за своїми переконаннями, за своєю волею. Так що знають, куди йшли, знають, для чого йшли. Перше завдання - підставити плече Батьківщині, своїй Батьківщині, нашій рідній Україні. Тому, я думаю, в нас таких, хто боїться, немає та просто не може бути. Доля змусила, так що довелося взяти зброю до рук. Ми готові повністю до виконання всіх бойових завдань.

Керівництво волинської міліції забезпечило бійців усім потрібним: придбало нову форму, захисну амуніцію, спецзасоби, зброю, бойові припаси та медичні препарати. Передало також продукти, воду та речі першої потреби.

Петро Шпига, керівник УМВС України у Волинській області:

- Я дякую Богу, що в нас, на Волині, є такі хлопці, як ви, які добровільно виявили бажання вступити до лав роти спеціального призначення Світязь, знаючи про те, що наша держава покличе вас на Схід захищати наші рубежі, захищати нашу країну, захищати наших близьких.

Перед дорогою священики благословили добровольців на успішне виконання їхньої місії. Молитимуться за бійців до їхнього повернення.

- Навіть коли вас не будемо бачити, ми будемо за вас переживати не тільки в думках.

Міцно обіймаючи, рідні та друзі зичили воякам вдалого виконання завдань і швидкого повернення додому живими й неушкодженими. У тривале та небезпечне відрядження на Схід добровольців проводжали гучними оплесками та Гімном.