Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2014, 20:50 Суспільство
Останні новини із зони бойових дій на Донеччині
Останні новини із зони бойових дій на Донеччині

Нові смерті в Горлівці, численні жертви обстрілів у Донецьку та життя у визволеному Вуглегірську.

Донецьк продовж останньої доби знов здригався від вибухів. Набої летіли як у центрі міста, так і на околицях. Місцеві мешканці вже переконалися, що цілять по житлах бойовики.

- С города стреляют. Не украинская армия. Это я вам точно говорю. Здесь стреляют "свои". Свои ДНРовцы стреляют по частному сектору.

- Здесь стреляют ДНРовцы специально по частному сектору и разрушают дома…

- Для картинки российского ТВ. Украинская армия еще ничего здесь не порушила.

Андрей Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Бойовики продовжують навмисне руйнувати інфраструктуру Донбасу. У Донецьку з площі біля залізничного вокзалу вони обстріляли з артилерії центр міста, видаючи це за обстріл з боку українських військових.

Обстрілювали терористи й Петровський та Ленінський райони міста. Приблизно о десятій вечора поблизу мікрорайону Широкого городяни бачили заграву. Жителі селища шахти "Трудовська" повідомляють про руйнування осель і комунікацій.

- Итак, Петровского 262. Вот, прилет снаряда. По покоцанному дому видно, что снаряд был осколочный. Осколков прилетело прилично.

Також внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено будівлю Донецького обласного краєзнавчого музею та ресторан-фрегат.

В обласному центрі досі не працює залізничний вокзал. Усі потяги далекого сполучення вирушають зі станції Ясинуватої. Та й тут рух можуть зупинити будь-якої миті, адже вибухи пошкодили ділянки в багатьох місцях, кажуть залізничники.

- Что произошло здесь?

- Ну, бахнуло. Так бабахнуло… Посмотрите, ребята, как бьет - что от человека может остаться, если рельсу так выгнуло и пробило её насквозь?

За повідомленнями прес-служби міськради, за останню добу в обласному центрі 11 людей загинули, 8 поранені.

***
А це - Горлівка. Після дводенного затишшя у місті поновили мінометні обстріли. Бойовики ведуть вогонь з центральних районів. Набій влучив в автівку, в якій їхала родина. Водій і двоє пасажирок загинули. Свідки твердять: один чоловік з легковика врятувався.

- Я смотрю - вот укол. Что это делалось?

- Я не знаю. 

- С чего это, бл**ь укол?

- Я не видел.

- Говорят, кого-то одного ранило. Трехсотый один был.

Обстріляно й оптову базу, палац культури і речовий базар.

- Тут я раньше кондитерку покупал, да и тут покупал кондитерку. Тут были "1000 мелочей", бл**ь. Тут можно было купить все: от иголки до лодки, бл**ь. Сигаретным тоже п**да. Собаче-кошачьи накрылись! Удивительно, крыши нет, а тарелка, бл**ь, стоит спутниковая.

Тим часом терористи, які зазнають великих втрат, намагаються силоміць мобілізувати у свої бандформовання тюряжників.

Андрей Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- За оперативною інформацією, терористи намагаються сформувати нові банди із в'язнів виправно-трудових колоній. Зазначимо, що самі ув'язнені відмовляються покидати територію місць позбавлення волі.

***
А ось у визволеному Вуглегірську місцеві мешканці радо зустрічають українських військових. Армійці в'їжджають у зруйноване місто на бронетехніці. 

- Уже спокойно, когда украинские войска вошли сюда. Рад очень.

Люди дуже чекали на бійців АТО, адже за хазяйнування бойовиків тут було пекло. Містяни розповідають, як терористи ховалися за їхніми спинами.

- Танки и вот здесь пушка была. За этим домом.

- А танки, БТР где были?

- Все там. Здесь не было. Вот это, отбиваться начали, и все бегом, бегом. Здесь у них скорая была. Раненых своих грузили и убегали?

- Страшно было?

- Да, жуть!

- А где прятались?

- Дома.

Нині населення з допомогою вояків розбирає завали й ремонтує пошкоджені будівлі. І за останню добу українські бійці взяли під контроль ще два міста Донеччини - Булавинське й Олександрівське.