Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 серпня 2014, 23:51 Суспільство
Гарячі точки АТО - Донецьк та Єнакієве
Гарячі точки АТО - Донецьк та Єнакієве

15 людей загинули внаслідок вибуху набою в місті Зугрес Донецької області. Поранені 19 городян. Та найгарячіші точки реґіону - Донецьк і Єнакієве. Обидва міста щільно обстрілюють бойовики, знов гинуть мирні городяни. Водночас терористи почали складати зброю і робити гучні заяви. А мешканці визволених населених пунктів радо зустрічають українських вояків.

Такої канонади донеччани не бачили й не чули від початку обстрілів міста. Пекельною ніч видалася для жителів Ленінського, Будьонівського районів обласного центру й міста Моспиного. Натепер відомо про одного загиблого та 11 поранених. Крім того, непереливки було й мешканцям Петровського, Кіровського і Київського районів. Під час обстрілів у багатьох будинках повилітали шибки.

- Начали люди уже забивать ОСБ. Ерунду придумали. Вот это все повыбивало. Вот это все снимай!

Приблизно опівдні бандити вкотре обстріляли центральну частину Донецька. Влучили в торговельний і бізнес-центри, будівлю обласного управління МВС і один з корпусів Національного технічного університету. В Облдержадміністрації повідомили про двох загиблих мирних мешканців і сімох поранених. Терористи продовжують закладати вибухівку на об'єктах інфраструктури.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Поступает информация о минировании диверсантами инфраструктурных объектов. Так, боевиками заминирован еще один мост на трассе между поселками Нижняя Крынка и Харцызск Донецкой области. В Киевском районе города Донецк российские наемники заминировали электроподстанцию на территории завода Точмаш.

А це відео з Єнакієвого. Місто другу добу поспіль обстрілюють найманці. Городяни активно фільмують вибухи й наслідки, але куди саме влучають набої - тільки здогадуються.

- Это вот же терикон шахты Болачкова. А это, как его… -АБЗ. - Не. - НУ шахта Профинтерновская.

Інформації про жертв і постраждалих немає.

Тим часом сили АТО укріплюються неподалік Горлівки. Військові вже встигли обладнати новий блокпост неподалік Вуглегірська. Містяни цьому сусідству радіють, адже жити так спокійніше.

- Как украинцы пришли - все нормально. А то говорили, что будут головы отрезать… Все нормально.

Тим часом у мережі з'явилося відео-зізнання бойовика Коте з батальйону "Восток". Він вирішив скласти зброю і повернутися до мирного життя у визволеному Артемівську. Нині чоловік кається, мовляв, більше не міг бачити, як його товариші грабують населення. Найманець також зізнався, що за охорону Донецька та чергування на блок-постах йому платили 3000 гривень на місяць. А ось єдності серед терористів немає.

- Как много ополченцев?

- Это трудно оценить. Потому что и "Оплот", и православные, и ДНР, и наш батальйон "Восток".

- Существует ли единное командование или полная махновщина?

- Махновщина.

- Как-то договариваются эти подразделения?

- Как-то так и стреляет друг в друга. Ну, вот с "Оплотом" наши востоковцы… что-то жесткое у них там произошло… конфликты происходят между отделениями.

Крім того, бойовик розповів, що воюють з російською зброєю й технікою. З його слів, багато найманців хочуть здатися, втім бояться.

- Многие бояться сдаваться, но пусть не бояться. Этот беспредел должен прекратится когда-то, потому что ДНР - это бардак и полный беспредел.