Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 серпня 2014, 22:56 Суспільство
На Луганщині поховали прикордонників-патріотів, вбитих "Градом" з РФ
На Луганщині поховали прикордонників-патріотів, вбитих "Градом" з РФ

Україна продовжує ховати своїх синів. Чотирьох прикордонників, які загинули 11-го серпня внаслідок артобстрілу біля Юганівки, провели в останню путь на Луганщині. Попрощатися з вояками прийшли сотні людей.

Селище Марківка, що на Луганщині - у скорботі. Черговий артобстріл з території Росії позбавив життя одразу чотирьох місцевих мешканців - прикордонників. Це сталось 11-го серпня поблизу Юганівки.

Олексій Гавель, керівник штабу Луганського прикордонного загону:

- З колишньої "братської держави" був артобстріл, епіцентр взрива снаряда був якраз там, де наші бійці були. Вони з честю і гідністю виконали свій службовий обов'язок і забезпечили мир та спокій нашого українського народу. 

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Якщо з однієї сторони ідуть нам Гради, міномети, жива сила, вони вбивають наших людей, наших дітей, а з іншої сторони вони намагаються грати і допомагати нам якоюсь гуманітарною допомогою або гуманітарним конвоєм. Я вважаю, що Україна - сильна, незалежна держава, у нас живуть патріоти, і нам досить у самих і хліба, і іншої допомоги, яка у нас є. 

Попрощатися і провести в останню путь вояків прийшло чи не все селище. Володимир Шило, Давид Дзідзінашвілі, Сергій Андрієнко, В'ячеслав Акунін були не просто патріотами своєї країни та добрими армійцями. Вони були люблячими чоловіками й татусями.

Віктор Черник, голова Марківської райдержадміністрації:

- Весь район сумує за ними. Хлопці хороші, добросовісні, сім'янини. Осталися діти у них. Діти от 24 років такі. Пользувалися вони, сказать, заслуженим авторитетом у нашому районі. Скорбить весь Марківський район за цими хлопцями, і весь Марківський район налаштований на те, щоб война ця прекратилася.  

Місцевим мешканцям, навіть тим, хто не був знайомий із загиблими, важко стримати сльози. Довга жалобна процесія простяглася центральною вулицею селища. У натовпі були і люди похилого віку, і молодь. Всіх їх поєднала скорбота за полеглими земляками та прагнення вшанувати тих, хто віддав своє життя за рідну землю.