Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 серпня 2014, 00:18 Суспільство
У Борисполі поховали Миколу Березового
У Борисполі поховали Миколу Березового

Україна продовжує ховати вояків АТО, яких вбивають терористи. На Київщині попрощалися з Миколою Березовим. Вихідець із Донеччини добровольцем пішов визволяти землю від агресора. 10-го серпня його смертельно поранив снайпер неподалік Іловайська. Тієї миті боєць Береза витягав з-під шквального обстрілу свого товариша. Микола був чоловіком відомої журналістки, а нині урядової уповноваженої з антикорупційної політики Тетяни Чорновол. Йому було 37.

З квітами в руках і сльозами на очах - так Бориспіль прощається зі своїм героєм. Під прапорами його рідного батальйону Азов Миколу Березового заносять на міське кладовище.

Лариса Замрій, мешканка м. Борисполя:

- Трудно говорить просто, мне жалко этих мужчин, которые там погибают, честно скажу, за наше будущее.

Дружина вбитого - урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики та відома журналістка Тетяна Чорновол - з  чоловіком у шлюбі прожила більше 10 років. Каже, Микола не зміг всидіти вдома, тому й пішов визволяти Донбас, а його мрією було побачити українській стяг над своєю рідною Горлівкою.

Тетяна Чорновол, дружина загиблого:

- Я дуже дякую тим, які поряд з ним, які продовжують нашу справу. Я дуже вас прошу: згадайте його, коли будете звільняти Горлівку, він дуже мріяв про це, вдома стоїть коньяк, він спеціально поставиви, шоб випити за перемогу.

Життя бійця "Берези" урвалося 10-го серпня. Визволяючи від терористів містечко Іловайськ, його батальйон потрапив під шквальний обстріл. У Миколу поцілив снайпер, коли він рятував пораненого товариша.

Миколя Ляхович, товариш загиблого:

- Коли він впав, до речі, я просто почув, як він нажав на радіостанцію і доклав: Береза 300. Потім зробив перевязку сам, махнув рукою, шоб не підходили, і просто лежав і лежав, як герой.

Фронтові колеги припускають - своєчасно надана кваліфікована допомога врятувала б Миколу.

Ігор Мазур, доброволець батальйону Айдар:

- Мабуть, він сам не зрозумів, що це пораненя смертельне, він чекав, що пройде, уже так його витягнуть, а реально-то він помаленьку помирав.

За виявлений героїзм президент України вже підписав указ про вшанування посмертно Миколи Березового державною нагородою "За мужність". Правоохоронці ж обіцяють знайти снайпера, що вбив бійця.

Антон Геращенко, радник Міністра внутрішніх справ України:

- Это тактика работы снайпера - сначала ранить человека, а потом, когда к нему бегут на помощь товарищи, достреливать тех. Ну, я думаю, мы город Илловайск в ближайшие дни возьмем, окружим, мы знаем, из какой группировки этот снайпер, и рано или поздно личность этого негодяя установим.

Його поховали під звуки державного гімну з військовими залпами, як справжнього героя і патріота. Йому було 37. Без батька залишилися двоє неповнолітніх дітей. Микола Березовий вірив у майбутнє України і назавжди залишиться в пам'яті рідних таким... таким...  і таким.