Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 серпня 2014, 22:51 Суспільство
Волонтери привезли пораненим кондиціонери та солодощі
Волонтери привезли пораненим кондиціонери та солодощі

Понад півтори тисячі поранених на Донбасі армійців нині перебувають в лікарнях. В Міністерстві оборони кажуть: бійці всім необхідним забезпечені. Тим паче, що їм активно допомагають і волонтери, і громадські діячі. Подарунки військовим надходять мало не щодня. Серед них і дійсно необхідні речі, і  дрібнички для душі.

Що таке війна, відчув на власній шкірі 28-річний Юрій. Боєць окремої механізованої 72-ої бригади потрапив на лікарняне ліжко, бо в нього влучили осколки.

Юрій, поранений в зоні АТО:

- 15 липня під Амвросіївкою Донецької області обстріл був з Градів з боку російської території вночі. Ну, мене заділо,три осколки, один в голову, один в руку, один в спину.

Військовий розповідає: в порівнянні з передовою, палата у шпиталі - наче рай. Каже - з бійцями й лікарі носяться, немов із писаними торбами, й волонтери не забувають. Сьогодні поранених відвідали представники громадської організації, що опікується постраждалими в зоні АТО. Серед подарунків - 300 кілограмів цукерок. Хлопці по-дитячому їм радіють.

Юрій, поранений в зоні АТО:

- Конфетки, сладке... Таке би в поля присилали почаще, там якраз тяне на сладке дуже сильно.

Окрім цукерок, привезли кондиціонери, які одразу встановили в палатах. Такий подарунок розрахований на лежачих пацієнтів, яких дуже багато у відділенні нейрохірургії. Наприклад, у харківянина Євгена - скалкові поранення в хребет і ногу. Попереду в хлопця ще не один тиждень реабілітації. 

- Як вам з кондиціонером в палаті? 

- Я не маю поки що можливості виходити на свіже повітря, тому й це те, що зараз реально рятує.

Юрій, поранений в зоні АТО: 

- А до цього шо, було жарко, засипав мокрий від жари і просипався мокрий від жари.

Сергій Шахов, громадський діяч:

- Наш борг сьогодні, волонтерів, громадських діячів, людей, які можуть допомогти, хоча б чимось - пострібно допомогати. І сьогодні є хлопці поранені, які порапили до воєнного госпіталя і яким потрібна допомога, на сьогоднішній день ми трішки їх порадували цукерками, шоколадом та привезли кондиціонери, які потрібні.

Загалом у відділенні нейрохірургії головного військового шпиталю проходять лікування сімнадцятеро армійців із буремного Сходу. В багатьох із них складні травми, шестеро - в реанімації.

Андрій Данчин, керівник відділення головного військового шпиталю МО України:

- С мая месяца по сегодняшний день у нас прошло порядка 50 раненых с тяжелыми огнестрельными, минно-взрывными и пулевыми ранениями черепа, головного мозга и спинного мозга. В основном выздоравливают, конечно, есть и тяжкие увечия, есть и те, которые остануться инвалидами.

У шпиталі кажуть: пацієнти забезпечені всіма засобами першої необхідності. Втім, подарунки приймають із радістю та вдячністю.