Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 серпня 2014, 00:20 Суспільство
Хроніки АТО - Донеччину потроху звільнюють
Хроніки АТО - Донеччину потроху звільнюють

Терористи вночі намагалися прорватися через блокпост українських армійців. Черговий обстріл обласного центру й перша спокійна ніч у Горлівці.

Українські військові взяли під контроль одну з головних доріг, що сполучає Єнакієве та Горлівку з обласним центром. Вночі троє чоловіків старенькою ВАЗівкою намагалися прорватися до Донецька. На вимогу армійців зупинитися бойовики відповіли автоматною чергою.  

- Мы с ними столкнулись и разбили их. Выявлено у них было 3 оружия, взрывчатка и многое другое, вещи, камуфляжная форма - все это было при них.

Водночас мешканці прилеглого до блокпоста населеного пункту призвичаюються до нових сусідів. Кажуть - українські вояки зовсім не такі, як їх змальовували російські ЗМІ.

- Очень культурные, очень уважительные. Все оплачивают. Не буянят. Они себя все очень порядочно ведут и то, что про них рассказывали - это все неправда. Да, когда был ГРАД, они меня спасали. Я сидела в окопах, со всеми военными. И ребята меня прикрывали.

Тим часом мешканці Горлівки вперше за останні кілька тижнів спали спокійно. Там не чули вибухів і стрілянини, є проблеми з мобільним зв'язком, електро- й водопостачанням. Втім, працювати комунальникам та зв'язківцям вкрай складно, адже місто досі під контролем бойовиків. Українська армія продовжує наступ.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- За розвідданими десантників накрита бронегрупа терористів, що відходила з Горлівки - ударом з повітря разом з бойовим розхрахунком знищено мобільний зенітно-ракетний комплекс у районі Суходольска. Значні ресурси терористів сконцентровані у Шахтарську, Моспиному, Сніжному та Зугресі.

Продовжують обстрілювати бойовики Донецьк. Внаслідок влучання набоїв знов пошкоджені житлові будинки, постраждали 7-ро городян. У них скалкові й вогнепальні поранення.

- Вот там было много осколков, которые я понаходила. Было очень страшно.

- Вот сарай, даже топора я не вижу. У нас был сарай вот, вот, вон туалет разбабахало, вон гараж… Я не знаю, как мы не разгорелись, потому что там стоит керосин, бензин, 2 скутера, я не знаю, как мы просто не загорелись.

Через постійні атаки й руйнування об'єктів залізничної інфраструктури всі пасажирські потяги далекого прямування на Донецькій гілці вирушатимуть зі станції Ясинуватої. Також тимчасово змінено рух поїзда Маріупіль-Київ. На великі відстані з обласного центру можна виїхати лише з автовокзалу Південного. Охочі покинути місто шикуються у довжелезні черги.