Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 серпня 2014, 22:30 Суспільство
На Луганщині військові побудували тимчасовий міст замість зруйнованого терористами
На Луганщині військові побудували тимчасовий міст замість зруйнованого терористами

Міста, визволені від терористів, поступово повертаються до мирного життя. Там поновлюють пошкоджені лінії електромереж, мобільний зв'язок та інфраструктуру. Так, на Луганщині в Сіверсько-Донецьку військові замість зруйнованого бойовиками мосту через річку встановили тимчасовий. По ньому вже поїхав перший транспорт.

Один із найбільших автомобільних мостів у Сіверсько-Донецьку найманці висадили в повітря, коли місто було під їхнім контролем. Вибух був такої сили, що конструкція просто склалася. Для поновлення сполучення з промисловим Лисичанськом на цій ділянці потрібні значні кошти, а на час ремонту - альтернативна переправа.

Ірина Веригина, в. о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Приходиться робити близько 30-40 км круг, щоб потрапити туди, провозити грузи і проїжджати людям.

Альтернативний міст у Сіверсько-Донецьку звели силами Збройних сил і за підтримки підприємства сусіднього Рубіжного. Відтепер цією переправою можна користуватись без перешкод і обмежень власникам легковиків та автобусів.

Ігор Воронченко, керівник АТО на Луганщині:

- За допомогою військових саперів цей міст утримується. І подалі будемо сприяти відновленню інфраструктури в містах, звільнених від терористів.

Основний міст через найбільшу водну артерію Луганщини - річку Сіверський Донець - обіцяють відбудувати за місяць. З кожним днем збройного протистояння на Донбасі коштів для ремонт споруд і комунікацій, заводів і фабрик потрібно дедалі більше. Вже зараз ця сума - від кількох мільярдів гривень.