Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 серпня 2014, 21:21 Суспільство
Луганськ під шквалом вогню
Луганськ під шквалом вогню

Луганськ - за крок від гуманітарної катастрофи. В місті другий тиждень немає світла й води, в окремих районах перебої з мобільним зв'язком. Людям доводиться готувати їжу на подвір'ях, а ночувати в підвалах та інших укриттях. Терористи ж не покидають обласного центру.

За останні кілька тижнів у Луганську обстрілювали навчальні й медичні заклади, дитсадки. На цих кадрах сьома школа, під час Другої світової у будівлі був розташований військовий шпиталь. Нині тут - суцільне згарище.

А це п'ята школа в Ленінському районі Луганська. Її обстріляли вже вдруге. Пошкоджені й житлові будинки поряд. На стінах сліди від скалок, а квартири городян понівечені.

- Тут ремонта на много, инвалиду не одну пенсию придется уложить!

Вставити нові вікна поки неможливо. Самі ж городяни впевнені: не час для ремонтів, адже бойові дії тривають. 

- Вот смотрите, вот это разбито, это же несущая, вот все это разбито! Кирпичи все повылетали!

Жахливі кадри зі спального району Луганська. У цій багатоповерхівці вигоріли сім поверхів. Інформації про жертв не має. А люди, що втратили житла, сидять просто поряд зі знищеним будинком.

А це все, що залишилося від приватного будинку. Набій влучив просто в гаража, в підвалі якого саме ховалися жінки. Вони загинули.

- Там было три женщины, они прятались в бомбоубежище, одна из них не успела и была на месте убита, от нее мало что осталось, а те, кто спустились - были убиты взрывной волной.

Ситуація в місті залишається критичною. Немає світла й води. В окремих районах - газопостачання. Перебої з мобільним зв'язком.

Ці кадри зафільмували у Краснодоні. На видноколі палає. Набій пошкодив газогін.

- Шакалы, пробили газопровод, п*доры, по-другом назвать нельзя никак!

За інформацією Ради нацбезпеки та оборони, найманці продовжують перетинати кордон на неконтрольованих ділянках. Підсилюються й технікою. Попри це більшість з них нині дислокується в Антрацитівському районі Луганщини. В РНБО зазначили: у разі загрози звідси терористам буде дуже зручно тікати до Росії.

Тим часом з теренів Федерації не припиняють обстрілювати українських військових. Остання доба була гаряча. Вогонь не вщухав продовж кількох годин.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Лише за останній тиждень українські прикордонні підрозділи обстрілювалися з території Росії 13 разів, було зафіксовано 9 порушень повітряного простору російськими вертольотами.

І знов втрати серед армійців. За добу на Сході загинуло шестеро військових, 31-го поранено.