Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2014, 23:33 Суспільство
Про перебіг антитерористичної операції на Донеччині
Про перебіг антитерористичної операції на Донеччині

Троє мирних мешканців загинули вихідними в Донецьку. В обласному центрі весь час чути вибухи і стрілянину. Тривають запеклі бої за місто Іловайськ. Водночас найманці цілковито знищили село Степанівку, що на кордоні з Росією.

Мешканці Донецька засинають і прокидаються під артилерійські залпи та вибухи. Обстріли Донецька тривають майже безперервно. Особливо неспокійно було знов у південній частині міста, поблизу залізничного вокзалу та в центрі. Троє мирних мешканців загинули. Кілька набоїв впали на територію виправної колонії №124. Один ув'язнений загинув, 5-ро тюряжників поранені. Постраждали й двоє працівників установи. Приблизно 100 засуджених втекли, проте вже за кілька годин майже чотири десятки їх повернулися. Внаслідок бойових дій 12 тисяч городян залишаються без електропостачання. Тим часом МВС перехопило телефоні розмови найманців. Чи не найбільше вони дбають, аби гарматні не зруйнували донецьких маєтків колишнього президента Віктора Януковича.

- Алло, Мамай, там позвонил Исаак, опять на Януковича дом наезжают. -На Януковича? Это Исаак? - Да. Исаак позвонил, говорит, на Януковича дом опять наезжают, те же приехали, наезжают. - Ага.

- Морда, ты где? - У себя. - Боевая тревога. - Боевая тревога? Все понял. - Там смотри. Я тебе объясню, для тебя. Там на Януковича два дома наехали. Де вы вчера были.- Ага. - И первый сказал, чтоб уже раз**или их. Те же самые. - Те же самые? Подъехать? Хорошо. Я понял, сейчас, сейчас. Давай.

***

А це - Іловайськ. Запеклі бої на околицях міста точилися майже добу. Зачищають населений пункт і бійці батальйонів Донбас і Азов. Терористи не припиняють обстрілювати сили АТО.

- Задача мінімум була провести те, що називається "розвідка боєм". Зрозуміти сили противника і як вони укріпленні. Задача мінімум була виконана. Нам не вистачило сил і не було такої мети - за будь-яку ціну захопити це місто. Тобто ми зрозуміли, що вони дуже сильно укріплені, і вони не відходять. То ми, провівши цю розвідку боєм, фактично відступили назад для того, щоб перегрупуватися, зробити новий план і по новому захопити місто.

***
Не вщухає артилерійський гуркіт у Горлівці. Найбільше від цього лихо мешканцям центральних районів міста. Один з набоїв влучив у п'ятиповерхівку і спричинив велику пожежу. Загалом, відколи бойовики почали бити по житлах, загинули 52 людей, зокрема 9 дітей.

***
А це українське село Степанівка, що на кордоні з Росіїю. З тероритої Федерації його обстріляли з Градів. Приблизно тисяча людей утратили дах над головою. Статистику про загиблих і постраждалих поточнюють. Тим часом у Раді нацбезпеки та оборони розповіли, що мешканці визволених міст повідомляють про злочини терористів.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Щодня на телефон довіри штабу АТО у місті Маріуполі надходить до 50 повідомлень від мешканців Донецької та Луганської областей. У них люди повідомляють про злочини терористів та місця їх дислокації. Окрім цього, мешканці просять відключити російські телеканали, які подають неправдиву інформацію щодо ситуації на Сході України та продовжують активну пропаганду на території Донецької та Луганської областей.