Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2014, 22:11 Суспільство
На Майдані розібрали останню барикаду
На Майдані розібрали останню барикаду

Рух поновили, Хрещатик прибрали. Від наметового містечка в центрі Києва не лишилось і сліду. За вихідні комунальники й кияни прибрали шатра не лише на проїжджій частині, а й на тротуарах. Сьогодні розбирали останні барикади на вулиці Інститутській.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Зранку на вулиці Інститутскій кипить робота, тут з проїжджої частини прибирають останні шини. Комунальники працюють разом з вибухотехніками. Ті оглядають барикади, перш ніж їх вантажать на машини.

Укріплення обстежують ретельно, адже в лютому тут був осередок протистоянь, і під нагромадженнями можуть бути речові докази. Шукали й вибухівку, втім жодних небезпечних речовин службовий собака не нанюхав. І хоча спочатку зі столичної владою домовлялися завалів не чіпати, зрештою вирішили їх прибрати. Та машини вулицею не їздитимуть - кажуть активісти.

Євген Акостіолов, активіст:

- Сегодня, может быть, мы еще не успеем баррикаду разобрать полностью, но вся она будет разобрана. Вместо нее будут установлены большие цветники, которые в Киеве стоят, есть у нас подтверждение от администрации Президента, от киевской адимнистрации, что улица Институтская, эта часть, не будет проездной.

На понеділок це єдина центральна вулиця, де ще лишилися рештки барикад. Рух іншими - Хрещатиком і Михайлівською - вже цілковито поновили. Від барикад тут не лишилося і сліду. В суботу ж, коли кияни прийшли прибирати центр столиці, було гаряче. Палали і шини, і речі мешканців наметового містечка.

Немає вже шатер і під стелою Незалежності. Про пожежу та сварки тепер теж нічого не нагадує. Кудись поділися з центру столиці й агресивні молодики в камуфляжі, що вихідними кидали під ноги прибиральників коктейлі Молотова.

Центр міста вже патрулюють правоохоронці та ДАІвці. Що він був зусібіч перегорожений - нині не скажеш. Нагадує про нагромадження хіба що сцена - її майданівці не дали розібрати і прикрасили знімками Небесної сотні.