Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 серпня 2014, 21:47 Суспільство
На Сході терористи продовжують обстріл міст
На Сході терористи продовжують обстріл міст

Щонайменше троє мирних мешканців загинули й десятеро поранено на Донбасі минулої доби. Зруйновані будинки, крамниці, лікарня, трамвайне депо, міст. Терористи продовжують обстрілювати зону АТО, як з теренів України, так і з російських. Утім, не зважаючи на запеклі бої, армійці закріплюють позиції у великих містах.

Остання доба на Сході України була спекотною. Армійці й терористи 19 разів сходилися в сутичках на території Донбасу. Незважаючи на затяті бої, сили АТО продовжують наступ. Військові увійшли до Південного та Петровського районів Донецька. 

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- У нас є точна інфа, що українські військові не обстрілюють ці місця, ми бережемо наших мешканців і нашу інфраструктуру.

Тим часом по українцях продовжують вести вогонь з території Росії. Гатять з усього, що мають напохваті: стрілецької зброї, мінометів та систем Град.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- З установок Град російські збройні сили обстріляли позиції в районі Красний Яр, Мар'янівки і Сабівки, також мінометно-артилерійським вогнем була обстріляна колона піхотинців та десантників в районі села Лісне. В районі села Юганівка Луганської області всього було здійснено 46 пострілів, серед прикордонників є поранені.

І далі гине мирне населення. З ночі в Донецьку було чути потужні вибухи, артилерійські залпи та автоматні черги. Пошкоджені житлові будинки, лікарня, крамниці і тролейбусне депо. Троє містян утратили життя, щонайменше десятьох - поранено. Мешканців просять не виходити надвір.

- Разрывов было около полутора десятков, вот в эти дома попало, прямое попадание в дома и магазин около больницы Вишневского, все остальные просто в асфальте.

У Луганську не менш гаряче. Терористи обстріляли з мінометів спальні райони й центр. У кварталі Героїв Сталінграда міна влучила в житловий будинок і пошкодила три поверхи. Частково зруйновано приміщення енергетичного об'єднання. Скалки зрешетили храм Розчулення в середмісті.

Сам обласний центр 5-й день живе без світла, води та частково без газу. Неможливо викликати швидку, аварійні й соціальні служби через те, що не працює мобільний і стаціонарний зв'язок. Водночас росіяни й далі постачають зброю терористам. За останню добу їхня військова техніка кілька разів перетинала український кордон.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Біля села Провалля Луганської області з боку РФ на територію України переправлено 9 танків, 3 БМП, 4 БТРи та 2 Урали, у Краснодонському районі зафіксовано переміщення ще однієї колони військової техніки, зброї та боєприпасів, яка рухалась з Донецька Ростовської області, до складу колони входили БТР, вантажівки, кількість встановлюється.