Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 серпня 2014, 00:32 Суспільство
Навколо Донецька звужується кільце
Навколо Донецька звужується кільце

Щонайменше троє мешканців Донецька загинули цієї ночі, місто зазнало обстрілу. Пошкоджено чимало житлових будинків, котельні, теплотраси. Місцеві кажуть про авіаудари.

У Донецьку й на околицях цієї ночі було гаряче. В місті стрілянина з усіх видів зброї. Щонайменше троє городян загинули.

- Два снаряда на базе на Польской, рядом дом горел.

Осередки бойових дій - Петровський і Кіровський райони. Тут пошкоджено чимало житлових будинків.

- Это микрорайон Текстильник, вообще была бомба!

Зруйновано й інфраструктуру. Зокрема - котельні й теплотраси. Внаслідок влучання трьох набоїв виникла пожежа на полігоні побутових відходів. Ось на що перетворив базар мінометний гарматень.

- Вот так она и упала. Две крыши, получается, пробила.

Під час обстрілів місцеві мешканці, несамовиті від страху, ховалися в підвалах. 

- Другого ничего не стреляло. Гудело очень сильно что-то.

На тлі й дійсно чути гуркіт літака.

- Гудит, летит что-то.

Згодом бойовики скажуть - то українські військові завдали авіаудару по Донецьку. В Раді нацбезпеки цю інформацію категорично спростовують.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Міста Донецьк і Луганськ, як і інші населені пункти, авіацією українських військових не бомбардуються, якщо мова йде про гул, який чули, то це був дійсно літак, але зв'язку, який забезпечує зв'язок з віддаленими підрозділами.

Ось літак - ретранслятор. Він постійно змінює місце дислокації, аби його не збили терористи. Зброї на облавку немає. А ось у самому Донецьку її в терористів чимало, різних видів і калібрів. При чому постачає засоби вбивства бойовикам Росія - це днями підтвердили і у штаб-квартирі Міністерства оборони США. Контр-адмірал Джон Кірбі заявив - Пентагон зафіксував такі дії. Відповідна інформація є на офіційній сторінці відомства.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Це може бути і гаубиця їхня, Град, все що завгодно терористи зараз використовують по підрозділах українських військ.

Утім, збройні сили й добровольчі батальйони продовжують підходити до Донецька. Так звужують кільце навколо міста. Бої ж точаться в інших районах Донбасу. Підрозділам АТО вдалося знищити дві системи Град бойовиків поблизу селища Орлової-Іванівки. Загалом, 25 разів виникали сутички. Гуркочуть залпи в бік українських армійців і з боку Росії.

Олексій Дмитрашківській, речник штабу АТО:

- За минулу ніч позиції українських військових були осбріляні з боку Російської федерації, атробстілр сил АТО неподаілк Дяково, та в 4:23 здійснено також обстріл позиції десантників також біля Дяково.

За добу в боях на Сході загинули 18-ро військових, більше півсотні - у шпиталях.