Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 липня 2014, 00:11 Суспільство
Хроніки АТО: обстріли, російські танки, артилерія в спальних районах
Хроніки АТО: обстріли, російські танки, артилерія в спальних районах

Бій за Первомайськ, визволена Авдіївка та десятки загиблих мирних мешканців. Сутички в зоні АТО точаться й далі. Найманці лише за останню добу 25 разів обстрілювали позиції армійців. До кордону Росія продовжує стягати війська, а вночі семи танкам вдалося перетнути рубіж і в'їхати на українську територію.

Авдіївка Донецької області визволена від терористів. Та внаслідок запеклих боїв пошкоджені будинки, постраждали мирні мешканці. Ситуація в інших населених пунктах Донбасу - напружена. Під постійним обстрілом найманців - Горлівка. Вони облаштовують свої позиції серед осель і ведуть хаотичний вогонь.

- Вот смотрите, это все по мирным жителям, в этом радиусе нет никакого военного объекта!

Найманці оголосили в місті повну мобілізацію. Деякі чоловіки переховуються, інші ж намагаються покинути місто. Провокатори знімають черги біля автобусів. Вони незадоволені тим, що городяни виїжджають.

- Вот мужики уезжают, здоровые кабаны, прячут, вон видно, ряхи видно! Привет помашите, пацаны!

Від масованих обстрілів житлових кварталів лихо й донеччанам. Ось такою стала квартира від влучання набою. 

- Не пожелаешь такого горя, люди жили, наживали всю жизнь, и в один момент все потеряли. В кредиты влазили, ремонт сделали. Вообще!

За добу в Донецькій області загинуло 19 людей, 31 - поранено. Під масованим вогнем знову прикордонні села та перепускні пункти. До української Дібровки з Росії заїхали сім танків.

Нині запеклі бої точаться за визволення Первомайська Луганської області. Атакують і обласний центр. Там без світла, водопостачання, газу залишається більше 50 тисяч городян. У місті перебої зі зв'язком. Будинки, житлові квартали та навіть лікарні - під постійним обстрілом. За останню добу один мешканець загинув, десятеро поранені.

За інформацією Ради нацбезпеки та оборони: свої вогневі позиції терористи продовжують облаштовувати серед житлових кварталів та на приватних подвір'ях, окрім цього, захоплюють підприємства.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- У Cуходолську Луганської області для здійснення обстрілів у напрямку Лутугіного на території місцевої збагачувальної фабрики встановлени Гради, у Брянці - на території заводу бойового обладнання бойовиками встановлено ще дві установки Град. У Ровеньках на території автобази, це квартал Гагаріна, розгорнуто артилерійську батарею у складі близько 10 гармат великого калібру.

Бойовики гатять з Градів по луганському летовищу. До кордону продовжує прибувати техніка збройних сил Російської федерації.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- На залізничную станцію Кантемирівка Воронезької області прибув ешелон з танків з кількістю до 50 одиниць.

Продовж доби позиції українських військових не менше двох десятків разів потрапляли під вогонь найманців. Один захисник загинув, 10 поранені.