Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2014, 00:41 Суспільство
Непросте життя у звільнених містах Луганщини
Непросте життя у звільнених містах Луганщини

Тим часом визволені майже тиждень тому міста Лисичанськ, Сіверськодонецьк та Рубіжне повертаються до мирного життя. Тут з'являються світло й вода. Проте й далі бракує харчів.

Найбільша проблема нині у визволених від терористів містах - немає безперебійного постачання харчів. Їх у крамницях катастрофічно не вистачає. Тому на допомогу приходять волонтери з гуманітаркою.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Люди залякані. Навіть коли ми роздавали гуманітарну допомогу, вони перелякано брали ті харчі. І вони не можуть зрозуміти, що їм просто безкоштовно роздають.

Більшість будівель замінована, а в чагарниках і лісах - розтяжки. Людей попереджають, що ходити там небезпечно, адже поміж насаджень досі можуть переховуватися поодинокі бойовики. Втім, мирних мешканців дужче лякає те, що терористи можуть повернутися, а разом з ними і жах пережитого.

Валентина, мешканка м. Лисичанська:

- Бой шел 4 дня без передышки. Очень много раненых, очень много. У меня сотрудники на работе остались без квартиры. Я не выходила с подвала. Это очень страшно. Не дай Бог такого никогда.

Аби дати лад у відвойованих містах, штаб АТО на Луганщині призначив своїх уповноважених. Вони координуватимуть діяльність органів місцевого самоврядування, правоохоронців та налагоджуватимуть забезпечення харчовими продуктами населення зачищених територій.

Денис Денищенко, уповноважений штабу АТО в м. Рубіжному:

- Фашистов никаких нет. Если в них кто-то верил, то где вы видите фашистов. Я редактор газеты. Я приехал как волонтер, и мне предложили налаживать мирную жизнь. Наша задача - рассказать людям, что Украина - это наша страна. Те, кто совершил преступления - будут наказаны.

У Сіверськодонецьку та Рубіжному майже цілком поновили електропостачання. Там вже транслюють українські телеканали, в Лисичанську ж вони з'являться, коли буде світло.