Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 липня 2014, 20:33 Суспільство
На Донеччині терористи продовжують обстрілювати мирних жителів
На Донеччині терористи продовжують обстрілювати мирних жителів

Обстріли терористами житлових кварталів, численні жертви серед мирного населення й визволення українськими армійцями нових міст. Чи не найзапекліші бої точаться за Горлівку. Вона під щільним вогнем бойовиків. З важкої артилерії бандити атакували також Авдіївку й Донецьк. Тим часом сили антитерористичної операції відвоювали в найманців Дебальцеве та захопили панівну висоту на Савур-Могилі поблизу Сніжного.

- Ой. Вся Горловка горит. Что ж то ... делает? Ужас!

Горлівчани відчули всі страхіття війни. У неділю від ранку і до п'ятої вечора тривав артилерійський обстріл міста. Хоча городяни вже сподівалися на спокій та мир.

- Мы спали, значит. Это у нас был первый взрыв. Мы сразу выскочили, у нас есть входной подвал, для хранения овощей. Там все заготовлено. Эти 3 дня было тихо - мы уже обрадовались спокойствию.

Терористи з ГРАДів та важкої артилерії з околиць міста цілилися головно в бік центрально-міського району Горлівки. Продовж дня найманці завдали трьох масованих ударів. Внаслідок чого загинули щонайменше 13 мирних мешканців, з них - двоє дітей. У багатьох будинках повибивало шибки, пошкоджені стіни.

- Сейчас приготовьтесь к шокирующим кадрам. Тут просто молодая пара, которая прогуливалась в парке, попала под обстрел. Не сильно этично это снимать, но нужно, чтобы люди видели правду. Здесь ребенок, маленький ребенок.

У штабі АТО недільний обстріл Горлівки вже назвали кривавою провокацією бойовиків, що мала дискредитувати українських армійців. Лунали вибухи в місті й у понеділок.

***
- Это город Авдеевка. Кто в кого ..., кто там кого шмаляет - вообще не ясно. Камни сыпяться, для тех, кому там не слышно.

Та у знайомого автора цього відео інший клопіт. Він тривожиться про родичів.

- Ты дома? Спускайся вниз. Выключи печь, газ, все. Спускайся вниз. Я в соседей, в гараже спрятался.

В Авдіївці терористи також завдали удару по житлових кварталах. У багатьох будинках розбиті вікна, є пошкодження фасадів, зруйновано дахи. Набій влучив навіть у квартиру. Нині відомо про одного загиблого та 13 поранених городян.

***
Троє жителів Донецька загинули внаслідок бойових дій уночі проти понеділка. За інформацією прес-служби міської ради, 8-ро городян поранені. Вибухи і стрілянину чули в усіх частинах майже мільйонника. Найбільше артилерія вела вогонь по приватному сектору Куйбишевського району. Цілковито зруйновані кілька будинків і гаражів. Окрім того, пошкоджені лінії електромерЕжі й газогін. Найманці продовжують атакувати околиці.

***
Тим часом українські військові визволяють від терористів нові населенні пункти. Армійцям вдалося захопити Савур-Могилу. Це панівна висота неподалік кордону з Луганською областю, з якої продовж кількох тижнів найманці обстрілювали позиції АТО на рубежі з Росією.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Звільнили Дебальцеве та стратегічно важливу висоту Савур-Могила, з якої бойовики постійно вели обстріл позицій українських силовиків. Також наші військові увійшли в Шахтарськ, Торез та Лутугіне. Зараз тривають бої за повне звільнення Первомайська та Сніжного. Підрозділи Збройних сил та Національної гвардії закріпилися на околицях Горлівки та готуються до її звільнення. Контроль над цими територіями дозволить оточити та знешкодити донецьке та горлівське угруповання терористів. Окрім цього, підрозділи високомобільних десантних військ провели рейдові дії в напрямку Рідкодуб, Логвіно та Тернове. Там знищено блокпости та вогневі точки супротивника.