Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 липня 2014, 21:02 Суспільство
Попри зусилля РФ, терористи відступають
Попри зусилля РФ, терористи відступають

Два українські літаки збили терористи на сході України. Самі бойовики одразу виклали в Інтернет відео з місця падіння штурмовиків. У штабі АТО інформацію про знищення СУ-25 підтвердили. Відомо: пілотам вдалося катапультуватися. І найімовірніше - вони приземлилися на території, контрольованій найманцями.

На цих кадрах українські СУ-25, що виконують бойові завдання в зоні антитерористичної операції. Фільмують літаки місцеві мешканці. По штурмовиках стріляють.

- Были взрывы, третий заход делает, по ней отрабатывают!

Й за деякий час у повітряні судна таки поцілили. Одразу два літаки дістали значних ушкоджень.

- Тааак, это след от упавшей СУшки!

- Самолет один сбит на высоте 185, второй в районе Дмитровки. Два самолеты сбиты с ПЗРК.

До Інтернету миттєво потрапили кадри з місця падіння одного з літаків. Найманці оглядають територію. 

- Противовоздушные силы ДНР уничтожили два украинских самолета СУ-25, пилоты катапультровались, наша спецгрупа выехала их искать.

У штабі АТО вже підтвердили - літаки дійсно знищені. Судячи з відео, що виклали найманці - пілотам вдалося вижити та сховатися, бо приземлилися на території, яку контролюють терористи. В Раді нацбезпеки ж припускають: стріляли по літаках з території Росії з потужної зброї. Бо, за даними військових, українські штурмовики підбили на висоті понад 5 кілометрів. Взагалі, обстріли з боку сусідньої держави не дають спокою українським воякам. Лише за останню добу по позиціях сил АТО стріляли чотири рази.
Напружена ситуація в прикордонних населених пунктах. Російським Градом стріляють по Червонопартизанську, Ізвариному, Успенці, Довжанському. Точаться бої і в районі Таранів. Окрім цього, військові зазначають: терористи, що перебувають на території України, поступово слабшають, втрачають техніку та живу силу. За інформацією розвідки, найближчими днями найманці планують отримати підкріплення, прикриваючись живим щитом з дітей. 

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Командування антитерористичної операції звератється до батьків, щоб оберігали дітей та не залишали без нагляду.

Запеклі бої нині тривають у Лисичанську Луганської області. Бойовики, що не витримують натиску армійців, тікають та підривають мости.

- Вони або якісь наколоті, або якісь п'яні, но то шо там башні нема, то сто процентів. Вони беруть кількостю, але коли починаешь масово наступати, то вони розвертаються й починати тікати хто куди.

Піти геть з української землі дедалі частіше вимагають від терористів мешканці захоплених територій. У Стаханові, що на Луганщині, люди навіть не побоялися провести мітинґ проти бойовиків. 

- Вчора у Стаханові, Луганської області, за ініціативою депутата міськради Сергія Шахова, кілька тисяч місцевих мешканців вийшли і провели мітинг з вимогою до бойовиків залишити місто.

Та до міст, що вже контролює українська армія, знову повертається мирне життя. Сєверодонецьк оговтується після запеклих боїв та терору найманців. Армійців там зустріли оплесками.

- Спасибо, спасибо, спасибо!