Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2014, 21:21 Суспільство
Ситуація на буремному Сході
Ситуація на буремному Сході

Рубіжне, Соледар та Дзержинськ Донецької області звільнили від терористів. Проте через кордон у Луганській області найманці досі отримують озброєння й техніку. Безжально розстрілюють житлові квартали, а свої вогневі позиції облаштовують на приватних подвір'ях та серед багатоповерхівок.

Такі наслідки обстрілу терористами селища Ювілейного, що в Луганську. Бойовики облаштували свої позиції поблизу місцевого цвинтаря, а цілили по позиціях Нацгвардії, що вже поряд з населеним пунктом. Снаряди летіли через будинки містян. Як наслідок, понівечені кілька квартир цієї багатоповерхівки, у сусідніх - повилітали шибки, розгромлена й автостоянка. Селище відрізане від світла, води та зв'язку.

- Я обыкновенный шахтер, только ремонт сделал!

Запеклі бої точаться майже у всіх районах Луганська, щодня десятки житлових будинків перетворюються на руїни. Терористи не покидають міста. Навпаки, нарощують свої сили. З Росії продовжують прориватися колони техніки та найманців. Під щільним вогнем з боку федерації тільки за останню добу до області заїхало кілька танків та вантажівок з озброєнням. Хоча якусь техніку таки вдалося знищити українським військовим. 

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Спочатку терористи відкривають вогонь по безлюдних територіях Росії з України, у відповідь російські військові дають масовані відповіді по позициіям українських військових.

Напруженою ситуація залишається в прикордонних населених пунктах. Червонопартизанськ, Ізварине Луганської області, Дмитрівка, Маринівка Донецької - там щодоби тривають бої. 

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- У Молодогвардійську Краснодонського району близько 30 російських диверсантів взяли під свій контроль підстанцію лінійного відділення Міненерго та розподільчий пункт Краснодонської електростанції. А в Вуглегірську Донецької області ТЕС. Це загроза енергопостачанню регіону.

Бойовики встигають знімати ще й відео. Ось, наприклад, вони ведуть вогонь по позиціях сил АТО. А на цих кадрах - їхні ж танки з написом "Батальйон Восток", проте під жовто-блакитним прапором. Так найманці дискредитують українську армію. Бойовики не приховують своїх облич та навіть кажуть, звідки приїхали до України.

- Казань, привет!

- Так ребята, напоминаю, Степановка освобождена от укров, граница открыта - это наш парень, серб, который нам помогает, спасибо великой Сербии!

Українські військові завдають точкових ударів по позиціях терористів. Армійцям вдалося звільнити три міста Донецької області - Рубіжне, Дзержинськ та Соледар. Там уже майорить український прапор.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Українські військові захопили в полон 35 найманців, серед яких більшість мешканців Росіїї, зокрема з Кавказу.

За останню добу в боях загинуло двоє бійців української армії. Та в РНБО зазначили: повільно, але впевнено військові відтісняють і знищують терористів.