Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 липня 2014, 23:32 Суспільство
Діти з "гарячих точок" відпочивають на Тернопільщині
Діти з "гарячих точок" відпочивають на Тернопільщині

Півсотні сиріт-переселенців і дітей учасників АТО прихистили в таборі на Тернопільщині, аби ті відпочили й оздоровились. У гості туди приїжджають і правоохоронці: зокрема, щоб прищепити неповнолітнім повагу до закону.

Пожити мирним життям, оздоровитися та відійти душею від жахливих подій сьогоднення. З такою метою до дитячого табору "Лісового", що на Тернопільщині, привезли сиріт з Криму, Луганщини і Донеччини, а також дітей участників АТО. Впродовж майже місяця півсотні хлопчиків і дівчаток набиратимуться сил та приємних вражень.

Володимир Щикун, відпочивальник:

- Моя мама, брат Назар і Олексій поїхали з Криму, бо ми знали, що є дуже небезпечно. А мій тато залишився, він організовує завжди мирні акції. І його схопили, одинадцять днів катували. Потім його поміняли і найшли і в лікарні, його вилічили. Ми багато дуже речей там залишили, ми все кидали підряд і уїхали.

Тут, у Скоморохах, їм і комфортно, і безпечно, і немає жодного розподілу на схід та захід.

Богдан Демидченко, відпочивальник:

- Главное - быть человеком, говорят. Неважно, откуда ты. Кто ты и какой национальности. Но вообще 12 человек нас приехало, остальные остались в Киеве.

У закладі намагаються робити все, аби дітки забули про те, що змусило їх покинути затишні домівки. Зокрема, з ними працюють психологи. А ще влаштовують екскурсії визначними історичними та релігійними місцями Тернопільщини. Навідати вихованців табору приїжджають навіть міліціянти. Правоохоронці кажуть: діти раділи їм, як найдорожчим гостям.

Петро Тихович, керівник підрозділу УМВС України в Тернопільській області:

- Директор закладу казав, що за 29 років приїжджали артисти, різні люди, але, каже, так позитиву і так їх закрутити вдалося тільки нашим працівникам. Ми дітям організовуємо концерти, караоке, буде ще сьогодні волейбол, крім того, приїхали працівники кінологічної служби, будуть показувати, як працює міліцейська собака, ну і разом з тим роз'яснимо їм їхні права і наголосимо також, що крім прав є певні обов'язки.

Перемогти в іграх однаково завзято намагалися і діти, і міліціянти. Тож спортивна боротьба виявилася запеклою. А ще - на обличчях дітлахів, можливо, вперше за довгий час засяяли усмішки. Місцеве ж керівництво каже - і надалі прихищатиме маленьких знедолених.

Наталія Найчук, керівник управління у справах сім'ї та молоді Тернопільської ОДА:

- Очікуємо в серпні місяці ще близько 50 діток для оздоровлення, також по лінії Міністерства соціальної політики, якщо цим дітям сподобається, вони матимуть змогу залишитися на наступну зміну, а якщо вони матимуть бажання повертатися, то інші діти приїдуть подивитися, що таке Тернопільщина, ну і оздоровлення в нас, на території нашої області.