Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 липня 2014, 20:52 Суспільство
Ситуація в Донецькій та Луганській областях
Ситуація в Донецькій та Луганській областях

11-ро військових загинули на Сході України за останню добу. Терористи продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Російські війська облаштовуються на рубежах, а деякі населені пункти внаслідок бойових дій перетворюються на руїни. Серед мирного населення знов є жертви.

Жорстокі бої точилися зранку в Донецькій області. Терористи почали наступ на українських військових з боку села Степанівки. Продовж години вони обстрілювали позиції бійців.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Були завдані танкові, мінометні удари та удари з ракет, протитанкових ракет по місцях дислокації сил АТО поблизу селищ Маринівка і Тарани Донецької області.

Врешті-решт найманці повернулися до Степанівки, яку нині цілковито контролюють.

Під час вранішнього бою трьох вояків поранено. Натомість у раді національної безпеки зазначають: нині всі міста, раніше визволені від терористів - під повним контролем. Ситуація там складна через зруйновану інфраструктуру, проте цілодобово тривають роботи з її відновлення. Лише за попередніми підрахунками державної служби з надзвичайних ситуацій пошкоджено жител у Слов'янську на півтора мільярда гривень.

Під постійним вогнем прикордонні загони. За добу було не менше десятка обстрілів з мінометів та систем Град. Біля Ізвариного українські силовики потрапили у засідку. Там продовж дня триває запеклий бій. Є загиблі. Поки за офіційною статистикою за останню добу вбито лише одинадцятьох армійців. Натомість найманці щодня укріплюють свої сили бронетехнікою і зброєю.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- На озброєнні терористів був помічений самохідний ракетно-зенітний комплекс Стріла 10, треба зазначити, цей вид озброєння міг потрапити лише з РФ.

Росія й надалі стягує свої війська до українських рубежів. Так, за два кілометри від Чернігівського загону підрозділи федерації готують вогневі позиції й облаштовують польовий табір. А в місцях, де нині тривають найзапекліші бої, нашим армійцям допомагає авіація. Вперше за останні два дні літаки знову здійнялися до неба. Доля двох членів екіпажу збитого ще в понеділок Ан- 26 залишається невідомою.