Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2014, 20:40 Суспільство
На Луганщині оголошено триденний траур за жертвами авіа- та артударів
На Луганщині оголошено триденний траур за жертвами авіа- та артударів

Місто Сніжне, що на Донеччині, оговтується від підступного авіа-удару терористів. Російські війська продовжують стягати до кордону з Україною. У Луганську через загибель внаслідок обстрілів бойовиками майже двох десятків мирних мешканців оголошено триденну жалобу. А в Донецьку найманці розташовують ракетно-зенітні комплекси просто на дахах житлових будинків. Докладніше про ситуацію на сході розповість Павло Прядко.

Квартали Мирний, Вільхівський та Степовий у Луганську перетворилися на пекло. Вдень, коли в районі було абсолютно спокійно - бойовики відкрили вогонь. Від скалок набоїв загинуло восьмеро людей, серед них дитина.

У будинках повилітали шибки. Дощенту вигоріла місцева кав'ярня. Лише за останні три доби внаслідок бойових дій загинуло сімнадцятеро мирних мешканців. У місті оголосили триденну жалобу. Кількість поранених в області жахає.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської ОДА:

- У нас було поранено майже 700 мешканців. Вони поставили установки Град саме в Луганську у нас загинула 3-дівчинка, троє дітей потрапили в обласну лікарню. Терористи установлюють установки на дитячі школи. Навіть на обласній лікарні працюють снайпери. Вони ще не стріляють, але там розташовані.

Кривавим виявився ранок вівторка для мешканців Сніжного. Так о сьомій ранку по місту завдав авіа удару невідомий літак. Унаслідок обстрілу зруйновані житловий будинок і прилеглі споруди на вулиці Леніна. В РНБО зазначили: створена спеціальна комісія для розслідування цього нападу. Невдовзі фахівці мають дізнатися й повідомити, хто атакував мирних мешканців.

Одинадцятеро людей загинуло, ще восьмеро потрапили до лікарні. В раді національної безпеки зазначають: терористи й далі розташовують свої вогневі позиції в житлових кварталах і на дахах будинків.

А російські війська не йдуть від рубежів, навпаки - щодня їх більшає. Велика їхня кількість помічена поряд з Чернігівським, Сумським і Луганським прикордонними загонами.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- Протягом доби з автоматичної зброї були скоєні обстріли прикордонників на ділянці прикордонної служби Красна Талівка Луганського загону. На цій станції були підірвані три радіокеровані фугаси!

За останню добу терористи 16 разів обстрілювали українські позиції. Загинуло шестеро вояків, тринадцятьох поранено. Залишається невідомою доля двох членів екіпажу збитого в понеділок АНа-26-го в Луганській області. У прес-центрі АТО запевнили: четверо людей з літака врятовані, двоє - в полоні терористів.

СБУ ж стверджує, що має незаперечні докази причетності Росії до атаки на транспортника. Водночас напружена ситуація і в Донецькій області.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- На в’їзді до Горлівки вони замінували мости з боку Микитівки та Артемівська обладнали вогневі точки в житлових точках.

У генеральній прокуратурі відзвітували: вже розпочато 1300 кримінальних проваджень за фактами тероризму та зазіхання на цілісність України, масових заворушень і диверсій.

Анатолій Матіос, заступник генерального прокурора України:

- Викрито вже майже 452 осіб, які винні у злочинах, їм оголошено про підозру й обрані запобіжні заходи. стосовно 130 судами обрано тримання під вартою. у тому числі 6 осіб громадян Росії.

Ще щодо 135-х осіб обрані інші запобіжні заходи. Крім того, правоохоронці оскаржили в суді два десятки антиконституційних рішень органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей, які згодом були скасовані.