Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2014, 21:38 Суспільство
Українські військові звільнили ще 3 села на Донбасі
Українські військові звільнили ще 3 села на Донбасі

Українські військові продовжують визволяти захоплені терористами населені пункти. Запеклі бої нині точаться і на Донеччині, і на Луганщині. Найманці й далі обстрілюють блокпости, житлові будинки та повітряні судна, мінують об'єкти інфраструктури та дороги. Про останні здобутки і втрати сил АТО - в матеріалі Марини Борисполець.

Олександрівськ, Біле та Розкішне - нині дихають вільно. Терористів звідси вигнали. Нині населені пункти контролюють українські вояки. Розблокували армійці й Луганський аеродром. Зараз у зоні АТО  відвойовують селище Металіст.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- Протягом доби авіація ЗСУ завдала п'ять авіаударів по скупченням живої сили та техніки противника, зокрема по групі мінометних розрахунків, танків та зенітних установках в районі аеропорту Луганськ, ще два удари завдали по угрупуванням терористів в районі Ізварова, з повітря атакували і бойовиків в районі Лисичанська, усі визначені цілі було уражено, ворог зазнав значних втрат.

На Донбасі запеклі бої точаться останні кілька днів. Регіони здригаються від стрілянини та вибухів. Найгарячіше вже четверту добу військовим під Зеленопіллям. Унаслідок сутичок там загинули 23-оє армійців. І близько сотні поранено. Ті ж, які лишилися, нині мужньо тримають оборону.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- Бойовики шість разів обстріляли блокпости ЗСУ в районі населених пунктів Стара Краснянка, поріччя калинове, Підгорівка, Маринівка і Луганськ, так вночі бойовики намагалися прорвати блокпост в районі Зеленопілля, під час бою армійці знищили два автомобілі, які перевозили бойовиків, втрати терористів поуточнюють, втрати серед військовослужбовців немає.

Тим часом, найманці нещадно гатять і по житлових кварталах. Мирні мешканці гинуть мало не щодня. Так, у Луганську обстріляли школу. В будівлю влучило щонайменш сім набоїв із системи град. Убило жінку, яка працювала технічкою.

Обстріляли терористи й Донецьк. Так, у Петровському районі влучили в кілька будинків.

Загинуло щонайменше шестеро людей. Ось на цих приголомшливих кадрах: мертва ціла родина: за неофіційною інформацією - чоловік, жінка та двоє їхніх неповнолітніх дітей.

І з'явилась інформація, що терористи збили літака у Краснодонському районі. Судно було на висоті 6200 м, коли в нього випустили ракету. Усі 5-ро членів екіпажу катапультувалися, а сам транспорт упав і загорівся в полі поблизу Луганська. За інформацією українських військових, АН-26-й виконував завдання в зоні АТО в Луганській області

Окрім того бойовики й далі мінують. Так нещодавно, висадили в повітря два мости.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- В Донецькій області терористи підірвали два мости біля містечка Торез та в селищі Мар’янівка в харцизьку терористи замінували та підготували до підриву всі мости

Місцевих мешканців армійці закликають оминати ці місця і знайти інші шляхи для переправи.

Марина Борисполець, Євген Соломін, Андрій Мартищенко