Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2014, 21:49 Суспільство
У Вінницю повернулись учасники звільнення Слов'янська
У Вінницю повернулись учасники звільнення Слов'янська

Повернення додому. У Вінниці зустрічали правоохоронців, що кілька днів томУ увійшли до визволеного Слов'янська разом із Національною Гвардією. Як вітали бійців рідні та земляки - побачите в сюжеті.

Так у Вінниці зустрічали правоохоронців, які повернулися зі Слов'янська. Ще кілька днів тому там точилися запеклі бої з терористами. Силовики місяць не бачили рідних. І тепер ледь стримують сльози.

Катерина Назимчук, мати правоохоронця:

- Ще коли папа йшов - я ще не казав нічого, а це вже навчись гукати, папа, папа. Да!

Запилені та втомлені чоловіки в камуфляжі не говіркі.

Павло Дармограй, керівник служби ветеринарної міліції:

- Я розумію, що питаюся, але як вам там було? Нормально, виконували поставлені нам завдання, відповідно до присяги працівника міліції.

Правоохоронці розповідають: мешканцям визволеного від найманців міста, нині доведеться непросто.

Іван Осадчук, підполковник міліції:

- Просто в самому Слов'янську немає ще світла, води, немає умов для проживання. Ми почали помаленьку обладнувати їм, вони продовжать.

Днями понад сотня вінницьких спецпризначенців заступили там на службу. Вони змінили на бойових постах своїх колег.

Олег Школьний, керівник УМВС України у Вінницькій області:

- Коли ми направляли особовий склад перший раз, була якась така в них невпевненість можливо, навіть, в деякій мірі розгубленість. Зараз відчувається, що вони впевнені в своїх діях, вони вже зовсім по іншому дивляться на всі ці речі. Звичайно, вони розуміють, що ту справу яку вони робили - охороняли громадський порядок, вона була вкрай необхідна для населення цих регіонів, для Батьківщини і для Вінниччини, ну і для них особисто, як працівник міліції - повинен пройти такий екзамен.

Жоден із правоохоронців не відмовився від несення служби в зоні АТО, запевняють в обласному УМВС. Наступну ротацію силовиків, якщо в цьому буде потреба, планують за місяць.