Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2014, 22:40 Суспільство
У Сумах виселяють з квартири сім'ю курсанта, який приїхав з Севастополя
У Сумах виселяють з квартири сім'ю курсанта, який приїхав з Севастополя

Він став народним героєм, коли разом із однокурсниками Нахимівського училища співав гімн України в захопленому ворогом Севастополі. Курсант Олексій Харченко - сум'янин, але мріяв про море і присвятив себе флоту рідної держави. Втім, сьогодні сміливого юнака та його сім'ю виселяють з їхньої домівки.

Батьки не без гордощів розповідають про повернення українських курсантів, серед яких був їхній син, на материк.

Олена Харченко, мати курсанта:

- Знамя наших военно-морских сил он вывез из Академии. Присутствовал мэр, присутствовал губернатор наш в момент передачи, когда мы привезли это знамя в Кадетский корпус. Меньший сын тоже пошел по стопам старшего брата Сейчас он закончил 3 курс, решается вопрос про отпуск. Он звонит: мама, когда мне приехать? Леша, я говорю, подожди, ехать некуда.

Виявилося, що квартиру, в якій Олексій мешкав з родиною 13 років, відбирають. Керівництво ЖЕКу "Наш дім", де працював батько відомого курсанта, надіслало Харченкам листа з вимогою покинути житло, надане в користування. Спочатку сім'я так і вчинила. Проте коли звернулася до мерії, з'ясувала, виселення - безпідставне. Весь будинок належить ОСББ, а отже кому надавати оселю - вирішують самі мешканці.

Майстера ЖЕКу не переконують аргументи навіть радника мера з правових питань.

Водночас, заступник директора обслуговчої організації від приписаного йому будинку швидко відхрещується:

Дмитро Шевчук, заступник директора КП Сумижитло:

- Хто є власником будинку? - ОСББ "Ковпака 81б". Все, вони є власником цього будинку і розпоряджаються як хочуть.

Олег Чайченко, радник Сумського міського голови з правових питань:

- Ні міська рада, ні обслуговуюча організація, яка надає комунальні послуги, не має відношення до питань розпорядження приміщеннями, що знаходяться в спільній власності мешканців даного будинку. Тобто, я вважаю, що вселення обгрутноване, протокол надано. 

Для матері Олексія така новина - ковток свіжого повітря. Родина самотужки переобладнала нежитлові кімнати на квартиру, на що витратила всі кошти й сили.

Олена Харченко, мати курсанта:

- Мы прожили здесь 13 лет, своими силами был сделан ремонт, за свои средства. Было здесь типа складского помещения, сделали квартиру.

Сьогодні приватний ЖЕК твердить своє, а сім'я патріота готується до судової тяганини. Адже після навчання в Одесі, чекатимуть на сина вдома, у Сумах.