Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2014, 22:25 Суспільство
Для жителів Луганську влада обіцяє створити гуманітарний коридор
Для жителів Луганську влада обіцяє створити гуманітарний коридор

Водночас, для луганчан, які хочуть виїхати з міста, влада утворили гуманітарний коридор. У місті Сватовому вже є табір для переселенців, звідки їх можна буде евакуювати спеціальним потягом до Києва чи в інші безпечні місця. Щоправда, рятівного притулку ще треба дістатися через блокпости терористів.

Тимчасовий табір для переселенців створили в Сватовому - на території, контрольованій українськими військовими. Вміщуватиме до півтисячі людей.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Поки що він розбитий на сто чоловік, але можемо до 500 чоловік цей табір розбити. Тут будуть працювати фахівці, медики, пожежники, психологи. Тут ми будемо приймати людей, а потім, якщо захочуть будемо відправляти в інші місця України.

Перших евакуйованих тут очікують сьогодні. Люди подали заявки на виїзд після обстрілу терористами житлових масивів в Луганську. Далі зі Сватового можна буде рушити в інші реґіони України, котрі виявили бажання прихистити біженців. Укрзалізниця пускає звідси потяг до Києва, який задарма возитиме переселенців у цьому напрямку.

Іван Зельський, заступник керівника пасажирських перевезень Південнної залізниці:

- По заявкам будем увеличивать составность этого поезда. И в Полтаве сформирован еще один состав из 18 вагонов. И по заявке будем выезжать и забирать людей, которые желают выехать в сторону Киева.

Валентина, біженка з м. Луганська:

- Кажуть потяг безкоштовний? Кажуть да. Я білет не брала.

Проте дістатися безпечної території непросто. Поїзди з Луганська до Сватового не ходять, бо терористи підірвали залізничну колію. Автобуси ж курсують, але нерегулярно. Тож дорога із зони АТО через блокпости бандитів може стати справжнім випробуванням.