Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2014, 22:31 Суспільство
Сили АТО обіцяють перекрити небо над Донецьком і Луганськом
Сили АТО обіцяють перекрити небо над Донецьком і Луганськом

Сили АТО, тим часом, готують неприємні сюрпризи для терористів, які переховуються в Донецьку й Луганську. Втім бандити не мають наміру складати зброю, і ведуть "мінну війну" проти бійців та цивільного населення.

Територія, підконтрольна найманцям - скоротилася вдвічі. Після взяття Костянтинівки - вона отака. Українські силовики нищать бази підготовки бойовиків і їхні блокпости. При цьому намагаються запобігати втратам серед мирного населення. Силовики переконують: мають чітко розроблений план дій з визволення Донецька та Луганська, але деталі тримають у таємниці.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- Є план який затвердив президент України, за яким буде здійснюватися операція зі звільнення цих міст, деталі цього плану не розголошуються: це має бути неприємним сюрпризом для терористів, наразі всі під'їдні шляхи до цих міст вони заблоковані, на них стоять блок пости сил АТО, проте щодо мирного населення їх це не стосується, мирне населення може спокійно проходити через ці блок пости.

На час проведення АТО небо над Донецьком і Луганськом буде закрите. А важкої артилерії й авіації не застосовуватимуть. Якщо пошкодять підприємства енергопостачання, і вони зупиняться, то шахти затопить. І вода може вийти на поверхню. Окрім, власної безпеки, містян турбує затримка соціальних виплат. Вона - тимчасова, переконує Донецький міський голова.

Олександр Лук'янченко, Донецький міський голова:

- По выплате пенсий. 18,5% выплачено с июля месяца, и пенсия выплачивается. Надеюсь, что мы обеспечим выплаты всех социальных назначений, которые определены законом.

Терористи ж ведуть "мінну війну" проти силовиків і мирного населення. Тікаючи від вояків, бандити масово закладають вибухівку на життєво важливих об'єктах Донбасу, залізничних коліях, автошляхах. Нині відомо про небезпеку на трасах Слов'янськ-Краматорськ, Слов'янськ-Артемівськ. А ще найманці діють всупереч конвенції про заборону використання протипіхотних мін. Терористи не зважають, що жертвами можуть стати не лише військові, а й цивільні мешканці. Так, сьогодні в районі Червоно-партизанська на міну наїхав трактор. 30-річний водій загинув.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- Під Слов'янськом триває розмінування 30-кілометрової ділянки залізничної колії", в той же час терористи продовжують руйнування інфраструктури на поки що підконтрольних їм територіях: так сьомого липня диверсанти замінували залізничний міст неподалік населеного пункту Москвине Донецької області, а також підірвали залізничний міст між станціями новопахмутове, і очеретина, та міст на трасі Красний Лиман-Артемівськ-Горловка.

А на українсько-російському кордоні в рази почастішали випадки затримання терористів, які намагаються втекти за рубіж. На митному контролі у 52-річного громадянина Федерації не було міґраційної картки. А під час огляду його особистих речей силовики знайшли багато доказів причетності чоловіка до терористичної діяльності на Донбасі.

Андрій Лисенко, представник інформаційного центру РНБО України:

- Блокнот з контактними телефонами, інструкціями, а також карту міст Словянська, Краматорська, Донецька та Амбросіївки. Крім цього у нього було знайдено ніж, протигаз. підсумок для магазинів для автомату Калашнікова, радіостанції, фотоапарат та інші речі призначені для диверсійної діяльності

Затриманого передали до рук правоохоронців. Подальшу долю диверсанта вирішить суд.