Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2014, 19:25 Суспільство
Сьогодні на Донбасі загинули 9 українських військових
Сьогодні на Донбасі загинули 9 українських військових

9-ро українських силовиків загинули сьогодні на Донбасі. Таку статистику наводить прес-центр АТО. Бойовики зранку обстрілювали позиції військових на горі Карачун під Слов'янськом. Тим часом на Луганщині силовики визволили два населені пункти: Райгородок і Металіст. По другому терористи відкрили вогонь з реактивного комплексу. Крім того, в Україну з Росії прорвалсяи чотири Камази. Війська знищили три з них.

Після зачищення селища Металіста, яке за 9-ть кілометрів від Луганська, українські військові увійшли в один з його районів - Кам'янобрідський. І нині бої точаться у Вергунці - Великій та Малій, постріли лунають поблизу залізничного вокзалу, Аграрного університету та Ювілейного. Найманці чинять опір. 

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- В ніч з 3 на 4 липня терористи знову здійснили спробу атакувати та обстріляти позиції підрозділів сил АТО: так з мінометів вони обстрілювали аеродроми і Луганська і Краматорська, також з реактивної системи залпового вогню "Град" бандити обстріляли блокпост поруч з населеним пунктом Металіст українські військові швидко відреагували на цей обстріл, був у відповідь відкритий вогонь, і були знищені бойові позиції бойовиків.

Самі найманці руйнують оселі місцевих мешканців. Такі факти зафіксовані в Луганську та Новоайдарі.

Андрій Парубій, секретар РНБО України:

- Це не поодинокий факт, коли російські бойовики обстрілюючи наші підрозділи, знищують житлові будинки і попадають в будинки, де живуть мирні люди, зокрема, був обстріляний населений пункт Старий Айдар біля міста щастя і було знищено два житлових будинки.

У Луганську бандити вдарили по школі й кількох оселях навколо неї. Пошкодили приміщення, вибухова хвиля повибивала шибки. Загинули двоє людей і з десяток постраждали. Три набої впали на територію Луганського обласного онкодиспансеру. Зруйновано фасад будівлі, вибито скло в лікувальних корпусах. І хоча в момент обстрілу в палатах були хворі, постраждалих немає. Гаряче й в аеропорту. Бойовики випустили по українських десантниках 25 мін. Жодна з них військовим не зашкодила. А ось більше 5-ти тисяч городян сидять без світла. Один з набоїв влучив в електропідстанцію і знеструмив частину Жовтневого та Кам'янобрідського районів.