Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2014, 21:59 Суспільство
На Київщині журналістів навчили користуватись зброєю
На Київщині журналістів навчили користуватись зброєю

Тим часом на Київщині журналістів навчали вправлятися зі зброєю. Автомати Калашникова, пістолети, їхнє складання та розбирання й врешті-решт влучення в ціль. Правоохоронці провели вишкіл для представників засобів масової інформації. Кажуть: навички можуть знадобитися в зоні АТО.

Здивовані обличчя, розгубленість та намагання хоча б щось зрозуміти. Міліціянти розповідають журналістам про види зброї, її силу та правила користування. Юліана все запам'ятовує. Каже: може знадобитися.

Юліанна Скибицька, журналістка:

- Когда мы ехали сюда, нам говорили, что с этических соображений нам это не нужно. наше оружие все-таки фотоаппарат ручка, компьютер и так далее. Но кто бы знал, что будут такие события. Поэтому, однозначно надо это уметь!

Інструктаж з розбирання та складання автомата Калашникова, пістолета Макарова й українського Форта. Врешті-решт дівчина вперше до рук бере зброю.

Повна бойова готовність, і журналістка відкриває вогонь.

Юліана не поцілила. Спершу й журналісти Свідка не влучили. Та вже з другої спроби результат є. Міліціянти підбадьорюють: для першого разу - годиться!

Павло Прядко, кореспондент:

- Правоохоронці кажуть: усі хто знаходиться в зоні АТО, а тим паче журналісти, повинні хоча б знати й вміти володіти деякими видами зброї аби у небезпечній ситуації захистити себе та свого оператора!

Сергій Пшеничний, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Самі елементарні навички, поводження зі зброєю, як нею користуватися ну й так само як навчитися влучно стріляти! Працівники пера не тільки пишуть добре статті, а ще й влучно стріляють! Є такі результати, які за нашими нормативами оцінюються на 4 и 5 балів.

Водночас, міліціянти вірять: застосовувати зброю медійникам доведеться хіба що в тирі.