Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2014, 21:36 Суспільство
Під контроль українских війск перейшли кілька сіл Донецької області
Під контроль українских війск перейшли кілька сіл Донецької області

За останню добу в Донецькій області українські вояки визволили від найманців кілька населених пунктів, знищили колону терористів і захопили їхній арсенал. Та не минулося й без втрат серед армійців. Від рук бандитів загинув прикордонник. А в самому Донецьку бойовики розстріляли даївців.

Кривавий день у Донецьку. На околиці міста терористи холоднокровно розстріляли патруль даївців. Троє інспекторів загинули, одного у критичному стані ушпиталено. Не вщухали постріли в інших містах області. Лише за останню добу підрозділи АТО визволили від бойовиків кілька населених пунктів.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Взято під контроль населенні пункти Закотне, Райгородок, Резніковка, Райолександрівка у Донецькій області. Невдовзі під контроль українських військових перейде населений пункт Миколаївка. Це дозволить відрізати джерела постачання матеріально-технічних засобів та боєприпасів терористам зі сходу.

Вояки систематично завдають артилерійських і авіаційних ударів по блокпостах та засідках найманців. Прицільним вогнем армійці знищили зенітний комплекс та склад бойових припасів бандитів. На півдні Донеччини сили АТО ліквідували 5 КАМАЗів разом з терористами. Також до рук десантників потрапило чимало зброї.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Підрозділ десантників захопив у бойовиків броньований КамАЗ новітнього зразка. У його причепі було знайдено 33 ящики 20-мм мін, 4 міномети російського виробництва 2С-12, ручний реактивний піхотний вогнемет РПО "Шмель", автоматичний гранатомет АГС - 17, ПТУР, 2 ПЗРК та десятки автоматів. Інший підрозділ десантників в ході добре спланованої операції того ж дня захопив велику кількість стрілецької зброї, яка знаходилася на одній з баз бойовиків.

На жаль, не минулося без жертв серед силовиків. На одному з українських блокпостів загинув військовий. Бандити наблизилися до армійців легковиком з піднятим білим прапором. І раптом відкрили вогонь. У відповідь бійці вбили всіх терористів. А тим часом російські прикордонники закривають свої перепускні пункти, аби найманці не мали змоги повернутися назад. Лише за останні дві доби зачинили Веселовознесенький, Гукове, Куйбишеве і Новошахтинськ. Вночі ж українські військові зафіксували спробу трьохсот бойовиків перетнути державний рубіж. Проте російські бійці відкрили вогонь по терористах.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Це вже не перший випадок, коли найманців, які прибувають з території РФ до України не пропускають у зворотному напрямку під загрозою смерті. Тому командування АТО дає змогу террористам скласти зброю і здатися. Зараз йде операція для того, щоб взяти в кільце бойовиків і не дати їм можливість отримувати постачання. Ця операція йде дуже успішно, вона дуже активна і кількість населених пунктів, яка кожного дня вивільняється від бойовиків зростає, каже про те, що операція наближається до логічного завершення. Це буде обов'язково перемога.