Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2014, 21:30 Суспільство
Запеклі бої за директорське крісло в столичній гімназії
Запеклі бої за директорське крісло в столичній гімназії

Війна за крісло. В Київській гімназії "Міленіум" учителі й батьківський комітет мріють, аби посаду директора обійняла вчителька, котра працює в навчальному закладі вже майже двадцять років. Натомість у департаменті освіти на це місце запропонували відому біженку, яка керувала єдиною в Криму українською гімназією.

318 гімназія "Міленіум" у Солом'янському районі столиці. Навчальний рік закінчився, та в кабінетах все одно сидять вчителі й батьки учнів. Єднає одна проблема - на посаду директора хочуть призначити нову людину. Наталю Руденко, біженку з Криму, що керувала єдиною українською гімназією на півострові. Батьківський комітет іншої думки.

Костянтин Гончаров, заступник голови батьківського комітету школи:

- Основная масса родителей и педагогов выступает за то, чтобы на должность  директора  была назначена Чаусова Романа Брониславовна!

Батьки кажуть: ця вчителька працює тут майже два десятки років, а останні кілька місяців виконує обов'язки директора. Попередня керівниця навчального закладу звільнилася після грошового скандалу. У лютому з сейфа зникли 170 тисяч гривень, які батьки збирали на потреби школи. Хто поцупив - з'ясовує міліція. А ось комітет, аби запобігти повторенню ситуації, вирішив створити громадську організацію.

Костянтин Гончаров, заступник голови батьківського комітету школи:

- Мы прекратили сбор средств наличным образом, на сегодняшний день зарегистрирована громадская организация, и все деньги, которые мы собираем, перечисляем на счет, и все родители, которые перечисляют деньги, они могуг стать членами это организации. Все, кто является членом, имеют юридичское право иметь отчет о том, куда тратятся деньги.

Та думки батьків у питанні - хто має очолювати школу, різняться. Більшість проти нового керівника, та знайшлись такі, що за.

Олена Парфьонова, мати школяра:

- Мы просим, чтобы нам дали человека извне, который не заангажирован, который не был причастен к этому коррупционному скандалу, ну просто другого человека, совсем другого!

Ганна Вільянен, мати школярок:

- Придет новый человек, и рухнет финансовая пирамида, и с ним будет тяжело договориться.

Самі ж викладачі запевняють - своїм керівником бачать колегу, з якою працюють майже двадцять років. Та працівників департаменту освіти їхня думка не цікавить.

Алла Ізотенко, вчителька гімназії:

- Наш колектив став заручником політичних ігор, ми хочемо, щоб директором нашої школи стала людина, що працює тут з першого дня її відкриття. Це Чаусова Романа Броніславівна. Ви розумієте, ми не проти Натілії Руденко, чи то будь-якого іншого кандидата, але не хочуть їти на зустріч колективу.

- В департаменті освіти кажуть, що у нас немає порозуміння! Але у між членами педколективу та виконуючою обов'язки проблем немає, а спокою немає тому, що декілька батьків засипали скаргами цей департамент.

У районній раді зізнаються: навколо крісла керівника школи дійсно є непорозуміння. А Романа Чаусова за кілька місяців зарекомендувала себе як фахівець.

Андріан Рев'юк, заступник голови Солом'янської райдержадміністрації м. Києва:

- Батьківський комітет у складі 35-40 людей категорично за те, щоб її призначили, педагогічний колектив категорично за цю людину, і ми не можемо ігонурвати цю точку зору. Ми на даний момент не можемо вирішити внести подання, тому що у нас немає єдиного бачення - призначати чи не призначати.

Усі крапки над "І" поставить лише голова райдержадмінстрації. Його мають призначити найближчими днями.