Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 червня 2014, 00:01 Суспільство
Кияни проводили в бій батальон "Азов"
Кияни проводили в бій батальон "Азов"

Батальйон Азов їде на війну! Сімдесят новобранців у складі спецпідрозділу міліції вирушили на Донеччину. Їх навчали бойовій майстерності майже місяць, узяли до лав МВС, дали зброю.

Під оплески й гімн України просто в серці столиці сім десятків новобранців ідуть складати присягу. Це бійці батальйону "Азов", міліційного спецпідрозділу, який створили наприкінці травня цьогоріч. Більша частина спецпризначенців уже дислокується на Донеччині. Це вони разом з Нацгвардєю 13-го червня визволили від терористів місто Маріупіль.

Бій за Маріупіль закінчився з мінімальними втратами спецпризначенців.

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України:

- 4 легко раненые, 1 тяжело раненый боец, и то которого мы вертолетами доставили в Киев, и он будет дальше жить и, наверное, присоединиться к своим побратимам через некоторое время.

Навіть попри загрозу померти, ці хлопці йдуть захищати Батьківщину.

Ігор Мосійчук, заступник командира батальйону "Азов":

- Це люди з Черкащини, Полтавщини, Київщини, добровольці абсолютні, які з'явилися на мобілізаційні пункти і вступили до лав батальйону, пройшли курс підготовки.

Майже місяць їх муштрували в навчальному центрі. Й узяли до лав МВС.

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України:

- Просто гражданину, если он захочет защищать родину, мы не можем выдать оружие, если он не имеет статуса, поэтому подразделение "Азов" - это спецмилиция, оно числиться в Киевской области, выполняет задачи в южной части Донецкой области. Они и зарплату получают 4300 грн.

Цим хлопцям ставлять масштабні завдання.

- Кінцеве звільнення Приазов'я і наступ на Донецьк.

Провести новобранців "Азову" на Донеччину прийшли родичі, друзі й навіть прості кияни.

Ольга, мешканка м. Києва:

- Это наши дети, понимаете, сколько уже погибло! Поэтому мы просто вот как мамы плачем.

Солдати склали присягу.

- Нехай душа моя в тобі відродиться, нехай душа моя в тобі відродиться, славою твоєю опроміниться, славою твоєю опроміниться, вічна Україна, свята, могутня, соборна, слава Україні, героям слава!

Після невеликого напутнього слова - попрощалися з рідними. Вони рушають боротися з терористами й обіцяють повернутися живими.