Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 червня 2014, 00:12 Суспільство
Буремні події на Донбасі
Буремні події на Донбасі

Танки, бронетранспортери та гармати. Через захоплені терористами пункти перепуску на сході країни прибуло підкріплення. А через соцмережі бандити вже оголосили вакансії льотчиків і танкістів-камікадзе.

Попри постійні твердження Москви про її невтручання, український кордон перетнула чергова колона російської військової техніки. Підкріплення для терористів прибуло через захоплений бойовиками пункт перепуску Дякове. Розвідники зафіксували пересування БТРів, броньованих автомобілів, гармат і танків.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Мы наблюдали 3 танка, которые прошли, по нашим данным, через границу и находились сегодня утром в Снежном. После чего 2 из них двинулись по направлению Горловки и были атакованы нашими вооруженными силами. Идет бой, я не могу сказать об окончательном результате, могу лишь сказать, что часть этой колонны уничтожена.

***

Озброєні люди захопили автобуса з дітьми, що прямував на Дніпропетровщину з міста Сніжного. 25 сиріт та вихованців притулків сімейного типу везли під охороною ДАІвців. На одному з блокпостів автобуса зупинили представники самопроголошеної ДНР. Транспорт з інспекторами бандити відсікли, у правоохоронців забрали мобільні телефони й усі документи  дітей. У Донецькій облдержадміністрації нині з'ясовують долю малюків і підлітків. Відомо, що автобус попрямував далі - на кордон з Росією. Про плани людей, що перехопили транспорт, нічого не відомо.

Тамара Лук'янчук, в.о. заступника керівника Донецької облдержадміністрації:

- Мы не знаем, что это за люди. Это вооруженные люди, которые сказали, что в Днепропетровскую область они детей у нас не пропустят. И уже тогда сказали, что организуют вывоз их в Россию. Дети будут отдыхать, им там будет лучше.

***

Нацгвардійці "вполювали" самопроголошеного мера Маріуполя Олександра Фоменка. Спецоперацію провели в середмісті. Разом з псевдо-очільником були його поплічники: Микола Лисогір та Сергій Зимницький. У прес-службі Національної Гвардії повідомляють, що Фоменко є організатором сепаратистської й терористичної діяльності на території Донеччини. Під час затримання було вилучено велику кількість агітаційних матеріалів для розповсюдження, а також арсенал зброї й бойових припасів. Підозрюваних передано органам СБУ.