Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2014, 20:54 Суспільство
Батальйон "Львів" готується до участі в АТО
Батальйон "Львів" готується до участі в АТО

Батальйон спецпризначення "Львів" наполовину сформований і готовий будь-коли долучитися до АТО. Понад двісті витривалих чоловіків проходять професійну перепідготовку з урахуванням особливостей війни на Сході.

Ярослав вступив до батальйону разом із друзями, адже робота ця престижна і її добре оплачують. Каже, що будь-якої миті можуть відрядити на Схід - не лякає. Втім, пояснити це рідним було непросто - мати не пускала сина на війну.

Ярослав Федишин, боєць батальйону міліції спеціального призначення "Львів":

- То всі мами, батьки, всі говорять - нащо воно тобі. Як ніхто не піде, то хто піде? Ніхто не буде захищати Україну. Чесно? Тільки захищати Україну. Тільки тому.

Не зміг залишатися осторонь, коли вбивають його колег та земляків, і Назар. Хоча не приховує - страх є. 

Назар, боєць батальйону міліції спеціального призначення "Львів":

- Звичайно, острах є. Кожна людина має так званий інстинкт збереження. Але потрібно підходити до кожної речі свідомо і вважати, що хтось все-таки повинен виконувати дану задачу.

Цілими днями батальйон тренується. У цій змодельованій ситуації, під прицілом телекамер, бійці дають раду. Умовні терористи затримані та знешкоджені.

Щоб у реальних бойових діях правоохоронці зберегли здоров'я, а то й життя, Самооборона подарувала їм 40 шоломів, закуплених у Німеччині. Амуніцію через кордон львів'яни-добровольці переносили на собі.

Сергій Дзядик, в.о. керівника Самооборони Львівщини:

- Це списані каски, бо в них виготовлені вже нові каски, тому вони мають можливість продавати ці. Як би вони їх не списали, то не мали б змоги продавати ці. Тому в Європі багато складів зі списаною продукцією. Ми їх знаходимо. Їдемо, домовляємося.

Дмитро Загарія, керівник ГУ МВС України у Львівській області:

- Да, матеріальне забезпечення не на належному рівні. Але ті хлопці, які будуть відправлятися, при необхідності, знову ж таки я звертаю вашу увагу, в гарячу точки. Вони будуть забезпечені належним чином.

Командир підрозділу розповідає: бійців до "Львову" добирали ретельно. З вимог - добра фізична форма, патріотизм, немає судимостей.

Ігор Вольський, командир батальйону міліції спеціального призначення "Львів":

- При поступленні я в кадрах з кожним проводжу бесіду. І психологічно давлю - кажу, що, можливо, поїдеш туда. Ти готовий туда? Так чи нє. Він каже - готовий. Чи не готовий. Є такі, що навіть відмовилися кудась виїжджати навіть при поступленні. Так що різні люди є. Сюда більш-менш стійких набрали.

У міліції сподіваються, що завдяки таким підрозділам, як батальйон "Львів", вдасться повернути довіру людей до правоохоронних органів.