Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2014, 16:55 Суспільство
У Пакістані жорстоко розправилися з терористами
У Пакістані жорстоко розправилися з терористами

Пакистанський Талібан узяв на себе відповідальність за збройний напад на міжнародне летовище в Карачі, внаслідок якого загинуло щонайменше 27 людей. Серед них - 10 бойовиків, а також правоохоронці і працівники аеропорту.

Напередодні вночі аеропорт Карачі атакували терористи. Десятеро бойовиків, озброєних кулеметами і гранатометами, вдерлися всередину та почали стріляти. Бій на летовищі, що є найбільшим у Пакистані, тривав усю ніч. Як з'ясували згодом, штурм став відплатою за смерть колишнього очільника руху Талібан - Хакімули Мегсуда. У листопаді торік його було вбито ударом американського безпілотника.

Муніб Aхмед, місцевий мешканець:

- Гучні вибухи було чути з боку аеропорту. Я покликав усю родину. Потім ми побачили пожежі. Обстріл був такий потужний, що здавалося - почалася війна між Індією й Пакистаном.

Нині в місцевій поліції стверджують: аеропорт цілком зачищено, усіх бойовиків - ліквідовано.

Різван Ахтар, представник реґіонального відділку МВС Пакистану:

- Жодного літака не пошкоджено. Все сталося у вантажному терміналі. Терористи підпалили приміщення, там їх і знищили.

Пакистанський Талібан воює проти влади з 2007-го року. Цей напад скоєно в час, коли уряд Наваза Шарифа докладає зусиль, щоб розпочати з угрупованням перемови. Атака на аеропорт може негативно позначитися на міжнародних інвестиціях у країну й унеможливлює будь-які переговори з терористами.