Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 червня 2014, 20:29 Суспільство
Перебіг АТО на Донеччині
Перебіг АТО на Донеччині

Один військовик загинув, 13 поранені внаслідок нападу бойовиків на колону українських армійців під Ізюмом. Вояки рухалися до Слов'янська, де зранку триває повномаштабна антитерористична операція.

Із втрат розпочався новий день для українських військових на Донеччині. Терористи обстріляли колону Нацгвардії, що прямувала з Ізюма в район Слов'янська. Армійці потрапили в засідку, загинув один боєць.

Селезньов:

- Під час нападу на колону українських силовиків, задіяних в АТО, було пошкоджено один БТР, внаслідок чого ми втратили одного українського військовослужбовця, а також є інформація про 13 поранених.

Попри це під Слов'янськом сили антитерористичної операції продовжують наступ. Запеклі бої весь день точаться поблизу селища Семенівки. Там знищено кілька блокпостів терористів. Тривають сутички з використанням авіації поблизу Красного Лимана. Туди військові стягли й 40 одиниць бронетехніки. Загалом на Донеччині ліквідовано приблизно 300 бандитів.

Олександр Турчинов, голова Верховної ради України:

- Сьогодні зранку знищено достатньо багато терористів, які були розташовані, який приховано, вони зробили в промзоні під Северодонецком, відбувається комплекс активних дій підрозділів антитерористичної операції по звільненню північного Донецька. Дії антитерористичних сил достатньо успішні.

Інтенсивні бої цієї ночі точилися й поблизУ Краматорська. Місцеві мешканці чули вибухи та стрілянину, зокрема - неподалік аеродрому. Тим часом луганські прикордонники, що вчора весь день оборонялися у кварталі Мирному, ще чекають допомоги від сил антитерористичної операції. Наземного підкріплення їм так і не надали. Тож прикордонники з інших частин висунули ультиматум - якщо їхніх колег не підтримають військові - покинуть свої пости й рушать рятувати самі. Бійців у Мирному вряди-годи обстрілюють снайпери з балконів житлових будинків.