Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2014, 21:32 Суспільство
Події на Сході
Події на Сході

На російському кордоні затримали лідера краматорських бойовиків, а у Слов'янську терористи обстріляли школу. Хроніка неоголошеної війни на українському Сході.

СБУ затримала лідера краматорських бойовиків на прізвисько Псих. Терориста Івана Лисенка скрутили на прикордонному пункті під час спроби втекти до Росії. За інформацією правоохоронців, він організував і озброїв групу з 40 бандитів для дестабілізації ситуації на Сході країни. 

- В городе Донецк участвовал в захвате областной прокуратуры. В Краматорске участвовал в захвате Горисполкома, а также участвовал в штурме аэродрома.

- С кем из руководителей террористических организаций вы поддерживали контакт?

- Общался со Стрелком. Задача ставилась - уточнение дислокации украинских войск.

На карбі заколотника й численні викрадення людей. Зокрема, він причетний до насильницького захоплення директора тролейбусного депо Краматорська, місцеперебування котрого дотепер невідоме. У "Психа" вилучили бойові припаси і флеш-носія з інформацією про проукраїнських активістів Донбасу, яких він, за дорученням ватажків терористів, залякував.  

***
Проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції сил Антитерористичної операції у Слов'янську. Зокрема - гору Карачун, де розташовані основні українські підрозділи, а також житлові квартали міста в районі Артема. Мешканці розповідають, що ополченці з так званої армії самопроголошеної Донецької республіки встановили у дворі житлових будинків самохідну артилерійську установку й почали стріляти у бік гори. Внаслідок шквального вогню пошкоджені кілька будинків і приміщення місцевої школи. Поранено до 10 людей, зокрема - 4-річну дитину. Вона в цей час була на вулиці - гралася у дворі.

- Люди сидели на улице, на столе, батя на балконе стоял. И в этот момент вот эти взрывы. Когда от стола девочка побежала, уже руки нет. Это было страшно. Кошмар, ужас. 

Вже відомо - бандити б'ють по помешканнях, щоб дискредитувати силовиків, задіяних в АТО.

- Харашо! Даже очень хорошо!

- А где улитка?

- Здесь!

- Зараяжай!

- Щас будет тебе с днем рожденья. Кино и домино.

***
Тим часом, за інформацією українських вояків, у захоплених бойовиками східних реґіонах шириться невдоволення діями терористів.  Місцеве населення дії бандитів шокують - адже вони нахабно прикриваються тепер уже навіть дітьми.

- У меня с грудным ребенком жена тикала, а они даже не предупредили. А вы за них сраку рвете. Как это, нормально вы считаете? Она бежала с маленьким ребенком, а они начали стрелять 300 метров от нас. Начали вести со спального района огонь. Это вы считаете нормальным? Осколки летели, человек не дошел, вон убили его здесь. Это вы считаете нормальным? Вот детский садик. Как это так, кого вы защищаете?