Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2014, 11:47 Суспільство
Донбас пам'ятає справжніх героїв
Донбас пам'ятає справжніх героїв

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко розповів, хто і як з його бійців загинув у бою з терористами із загону "Схід". На своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив деталі кривавого протистояння під Карлівкою, під час якого вбито п'ятьох українських патріотів.

На сторінці у Фейсбуці командир батальйону добровольців "Донбас" Семен Семенченко написав, як втратив п'ятьох найліпших своїх бійців під час бою з терористами під Карлівкою, на Донеччині - 23 травня, напередодні президентських виборів. Загін з 25 українських патріотів потрапив у засідку. Сотня бандитів почала обстрілювати українців і намагалася їх оточити.

Семен Семенченко розповів, що його підрозділ кілька годин воював з нападниками, а підкріплення - ані з повітря, ані з землі - так і не дочекалися. Командир повідомляє лише викличні своїх загиблих підлеглих. Їхні справжні імена стануть відомі тільки по закінченні військових дій на буремному сході. Отже, наклали головою бійці батальйону "Донбасс":

1. Викличний "Дід" - м. Макіївка, Донецької області, 60 років, пенсіонер. Був тяжко поранений, відстрілювався до останнього патрона. востаннє сповістив, що в нього лишилося дві гранати і підходять чеченці. Зрешечений під час спроби самопідриву. Знищив двох терористів.

2. Викличний "Федір" - м. Донецьк, 38 років, підприємець. Заблокований у будинку, відстрілювався до останнього патрона. Був поранений. За наказом командира лишив свій бронежилет товаришам, а сам під гарантії бандитів виповз з будинку для надання медичної допомоги. Утім кримський беркутівець його вбив. Боєць "Федір" знищив двох терористів, поранив двох.

3. Викличний "Рейдер" - 36 років, м. Артемівськ, програміст. Знищив одного бойовика, був тяжко поранений, утім відмовився здатися. Його добивали з гранотометів, а після нападники спалили тіло і в російськім ЗМІ видавали за місцевого, по-звірячому закатованого "бандерівцями". 

4. Викличний "Рябий" - 33 роки, м. Донецьк. Знищив одного терориста. Героїчно бився, прикриваючи відхід товаришів. Був тяжко поранений, самотужки дістався своїх. Зберіг особисту бойову зброю, помер у лікарні.

5. Викличний "Матвій" - 61 рік, військовий пенсіонер, колишній керівник прикордонної застави, майор у відставці. Прикриваючи відхід побратимів, завдав значної шкоди силам супротивника, затримав просування бронетехніки. Загинув у бою.

Поховають добровольців-вояків як справжніх героїв. А родинам обіцяють допомогти. Нині в Червоноармійській лікарні дев'ятеро поранених під Карлівкою.

Володимир Колесник, працівник департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації:

- Огнестрельные ранения, состояние есть крайне тяжелые и прооперированные, есть легкой степени, то есть разные абсолютно. Двое прооперированных крайне тяжелые.

Координати для допомоги родинам загиблих і пораненим на сторінце батальйону "Донбас" у соцмережі.