Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 травня 2014, 21:11 Суспільство
АТО в Донецьку набирає обертів
АТО в Донецьку набирає обертів

Антитерористична операція набирає сили на Донеччині. Українські військовики взяли під контроль аеропорт, навколо якого напередодні точилися запеклі бої. Підбили також кілька КАМАЗів із бандитами. Загалом, за різною інформацією, під час сутичок знешкоджено до двох сотень сепаратистів.

- Тут в аэропорту война полным ходом, стрельба, дым, вертолеты, истребители.

Запеклі бої на Донецькому летовищі точилися майже цілу ніч. Врешті українським військовим вдалося вибити звідти бойовиків, які напередодні захопили аеропорт й навіть обстріляли цивільне судно.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Результат - аэропорт полностью контролируется, противник понес серьезные потери, у нас потерь нет, операция с утра продолжается в Донецке.

Під час антитерористичної операції було знищено дві вантажівки, якими пересувалися бойовики. Транспортні засоби розбиті вщент, терористи ліквідовані.

Сергій Яровий, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Є така інформація. Якщо ви маєте на увазі КАМАзи, які там. Знову ж, щоб конкретно сказати по цій інформації. Безумовно, туди виїхала група, яка працює для того, щоб ми з'ясували усі обставини, скільки там загиблих.

Утім, у прес-службі антитерористичного центру зазначають - знищено майже дві сотні бойовиків. Не мовчать про це й самі сепаратисти.

- Раненных осталось немного, погибло большинство, очень много, около ста человек.

Подейкують, що серед загиблих терористів -  бійці з Кавказу. Так це чи ні - точно невідомо. Але загони чоловіків східної зовнішності днями можна було бачити на вулицях міста.

- Сам служил, Чечня?

- Да, да. Мы кадыровцы, да, кадыровцы.

Утім, українські правоохоронці поки не поточнюють, яких національностей загиблі.

Віталій Ярема, перший віце-прем'єр-міністр України:

- За інформацією, яку я отримав в ГУ МВС України в Донецькій області, на місці працюють слідчі, ідентифікують тіла тих, які зі зброєю захоплювали аеропорт.

У лікарнях Донецька є постраждалі, зокрема поранено кілька простих містян.

Олександр Лук'янченко, Донецький міський голова:

- На утро в больницах города находятся 31 раненый-пострадавший, из них 4 человека - это мирное население, 2, вы знаете, убитых.

Загалом ситуація в місті напружена. Приміром, школи в Київському районі не працюють взагалі. З двох лікарень евакуювали пацієнтів. Перекриті вулиця Стратонавтів, Київській проспект, а також кілька в'їздів у Донецьк. Цілу ніч надзвичайники долали пожежу, яка вирувала в палаці спорту "Дружба". Приміщення підпалили терористи.

Олександр Лук'янченко, Донецький міський голова:

- Он было около 4 ночи захвачен, людьми с оружием, совершен поджег, только буквально 8:20 пожар ликвидирован.

Тож чутки про капітуляцію бойовиків, які періодично з'являються у ЗМІ, не підтверджені. Спростовують урядники й інформацію про бажання терористів розпочати перемови.

Віталій Ярема, перший віце-прем'єр-міністр України:

- Я про такі речі не знаю, зі мною на зв'язок ніхто не виходив. Ми будемо проводити цю операцію до того часу, поки на території України не залишиться жодного терориста.