Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2014, 23:29 Суспільство
Одеські правоохоронці готуються до непростих виборів
Одеські правоохоронці готуються до непростих виборів

Напад на виборчу дільницю або блок-пост імітували сьогодні в Одесі. Місцева міліція готується до можливих провокацій і масових заворушень напередодні та в день волевиявлення.

День виборів. До дільниці на вулиці Рішельєвській заходить чоловік і починає бешкетувати. Ще до того, як нападника зупиняють правоохоронці, він встигає викликати підмогу. Перед приміщенням з'являється натовп у балаклавах з кийками і пляшками. Та на заваді молодикам стають спецпризначенці.

У тренуваннях беруть участь усі підрозділи МВС, Нацгвардія та рятувальники. Надзвичайників під час гасіння пожежі прикривають міліціянти. Саме через незахищеність від агресивної юрби, зазначають пожежники, вони не змогли зарадити людям у Будинку Профспілок 2 травня. Завдfння ДАІ: перекрити сусідні вулиці. Спецпризначенців: оточити  порушників, розмежувати на групи та роззброїти. З огляду на загрозу  життю і здоров'ю, дозволено використання світло-шумових гранат. З даху виборчої дільниці правоохоронців прикривають снайпери. Головне тут - скоординованість дій всіх учасників тренувань, адже в день виборів провокації можливі водночас у кількох місцях.

Едуард Гребенюк, заступник керівника ГУ МВС України в Одеській області:

- Ми готуємось до різних. І на двох, і на трьох. Тому ми створюємо відповідні резерви. Закріпляємо відповідних кураторів внутрішніх справ за районами. Вони виїдуть на місця дислокації з моменту отримання бюлетенів і будуть там знаходитись до сдачі бюлетенів на окружні виборчі комісії.

Демонструють одеські правоохоронці і готовність захищати нові блокпости, створені на трасах області. У міліції стверджують: поки у країні неспокійно, навчання проводитимуть весь час, а ще - запевняють: зроблять усе, аби страшні події чорної п'ятниці ніколи не повторилися.

Едуард Гребенюк, заступник керівника ГУ МВС України в Одеській області:

- То, что было 2 и 4 мая, действия работников милиции в той или иной ситуации, сейчас она будет другая.