Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2014, 23:20 Суспільство
Ситуація на Донеччині
Ситуація на Донеччині

Один військовий загинув, одного поранено внаслідок обстрілу бойовиками блокпоста української армії у Слов'янську. У Краматорську ж бійці затримали терористів із пересувним зенітно-ракетним комплексом.

Бойовики у Слов'янську обстріляли блокпост українських військових з міномета. Цілили у вояків з території дитячого садочка. Терористи сховалися на території дошкільного закладу, аби змусити силовиків відкрити вогонь у відповідь і зруйнувати будівлю.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Огонь открывать имеют право бойцы АТО, и это им жестко вменяно в обязанности, всем, только по человеку с ружьем, только по человеку с оружием, более того, в ряде случаев, как в случае сегодняшней ночью, когда миномет работает из здания детского сада, спортивной площадки, школы, в этом случае наши военные не имеют возможности даже отвечать. Потому что у них есть такая инструкция.

Під час сутички загинув один боєць, ще один поранений, двоє - контужені. Міноборони повідомляє - постраждалих серед мирного населення немає.

***
Семирічна дівчинка дістала кілька поранень внаслідок стрілянини в Макіївці. Інцидент стався на зупинці громадського транспорту в мікрорайоні Черемушках. Озброєні чоловіки, які їхали білим мікроавтобусом Фольксваґен, випустили автоматну чергу по людях. Малій влучили в ногу. Нині дитина в лікарні.

Тетяна Клименко, бабуся постраждалої:

- Вышли с троллейбуса, подошли к киоску. Услышала хлопок. Мы стояли спиной к остановке, услышала хлопок, как у машины что-то с колесом. Когда она стояла рядом со мной и говорит: бабушка, у меня ножка - и падает. Вижу, что кровь.

Олексій Березовський, хірург Макіївської дитячої міської лікарні:

- Ей оказана первичная помощь. Раны ревизированы, дренированы, ушиты. Она получает назначенную терапию. Была незначительная кровопотеря. Состояние, на данный момент, средней тяжести, находится под наблюдением врачей.

Поранили і ще одну жінку. Їй куля травмувала око, його довелося видалити. Стрільцям, якщо їх знайдуть, загрожуватиме довічне ув'язнення через замах на вбивство. Саме так кваліфікували дії невідомих правоохоронці.

***
Гурт терористів з переносним зенітно-ракетним комплексом затримали військові під Краматорськом. Разом з бойовиками були двоє російських журналістів, що висвітлювали діяльність бандитів у режимі онлайн. За інформацією Міноборони, розбійники планували обстріляти армійський аеродром. Силовики передали медійників правоохоронним органам.

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Обидва громадянина Росії з документами, відеофайлами, де зафіксовані звірячі вбивства українців, зараз знаходяться в Києві і починаються їх допити. Все це є з доказовою базою, яку ми передаєм, як ви знаєте, в раду безпеки ООН, і їх фотокартки, їх копії паспортів разом із зразками озброєння вже там.