Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2014, 21:35 Суспільство
Правоохоронці звітують про перебіг АТО
Правоохоронці звітують про перебіг АТО

24 загиблих українських силовиків, десятки трупів бойовиків, Краматорськ і Слов'янськ без пенсій і зарплат. На сході другий місяць триває антитерористична операція.

Другий місяць неоголошеної війни Росії проти України. Загиблі з обох боків, нічні обстріли та розбої. Двадцять четверо військових вже загинули під час антитерористичної операції, що триває в найгарячіших точках. За цей час настрої в мешканців східних областей також змінилися - запевняють правоохоронці. Люди починають розуміти, що бойовики та терористи далеко не їхні рятівники й з кожним днем більше радіють українським бійцям. 

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Сто відсотків тих, хто скоює терористичні акти, хто є диверсантами, й особливо іноземці, громадяни інших країн - нам відомі, відомі їхні домашні адреси, відомі для військового суду після АТО, вони нікуди не дінуться.

Скільки загиблих з боку терористів - невідомо. Проте в Міністерстві внутрішніх справ запевняють: ідеться про десятки трупів. І найстрашніше те, що про смерть цих вояків навряд чи дізнаються близькі та родичі, адже тіла закопують у братських могилах. 

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Полагаю, что настанет тот час, когда мы эти тела эксгумируем и поймем, кто это.

Небезпека чатує в гарячих реґіонах на іноземців. Щоб уникнути приїжджим нападів агресорів - спосіб один.

- Покинуть территорию этих областей, потому что там небезопасно.

Не потраплять до буремних реґіонів і соцвиплати. Пенсій і зарплат просто не довозять до адресатів через постійні напади на відділи банків, пошти, а також інкасаторські машини.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Эти платежи будут накапливаться до тех пор, пока не будет возможности выплачивать их в нормальном режиме.

Правоохоронці наголошують: така ж доля спіткає й інші реґіони, в яких будуть загострення ситуації та загроза інфраструктурі населених пунктів.