Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 травня 2014, 00:00 Суспільство
Мобілізовані готові до бою
Мобілізовані готові до бою

На Житомирщині триває підготовка військовиків, яких мобілізували до лав Збройних сил наприкінці березня. Чоловіки на полігоні відпрацьовують давно забуті вміння: стріляти і розгортати до бою самохідні артилерійські гармати.

- Можете спостерігати, як колона бронетехніки, а саме батарея самохідних гармат 2с-5 висувається з району зосередження в район вогневих позицій для виконання бойових завдань щодо знищення противника.

Підготуватися до пострілу хлопці мають за дві хвилини. І хоча у звичайному житті вони будівельники, водії, менеджери та аграрії, кажуть: за понад місяць в армії встигли згадати, яка вона служба.

Генадій Виноград, мобілізований:

- Це ж не призовники 18-20 років, кожен - фахівець в своїй галузі, кожен вспоминає те, що було, у мене особисто це було 20 років назад.

Андрій Дідур, мобілізований:

- Як вам тут живеться?

- Колектив злажений, дружний, і ви самі побачите наш устрій.

Генадій та Андрій в армії вже два місяці. Для професійного вишколу тут є все. Добра кухня, пристойні умови мешкання і головне - військове навчання. Та обидвох, як і інших мобілізованих, цікавить їхнє майбутнє. Адже ніхто не каже, скільки ще перебуватимуть у частині.

Андрій Дідур, мобілізований:

- Ми патріоти і чесно прийшли, і тут кожний прийшов сюди. Добровільно. По звонку, по першому зову. Ми прийшли на десять днів, прийшли на сорок п'ять днів. А тепер невідомо на який термін. У кожного діти, внуки, сім'ї. За два місяці ми отримали 800 гривень.

Командування дивізіону наголошує: вже з травня всіх мобілізованих у фінансовому забезпеченні прирівняють до військових контрактників.

- Десь від двух з половиною до двух вісімсот.

Та попри проблеми, вояки готові боронити рідну землю й захищати її від агресора.

- Завтра скажуть на схід?

- А для чого ми тут?

- Страшно?

- Страшно всім. Кому не страшно, в того білий білет. він дома. 

- В мене обов'язок перед народом України.