Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2014, 23:39 Суспільство
На Житомирщині поховали загиблих під час АТО
На Житомирщині поховали загиблих під час АТО

Україна знову ховає вбитих терористами військових. На Житомирщині сьогодні прощалися з десантниками 95-ї бригади, котрі загинули 13-го травня в бою під Краматорськом. До армійського аеродрому Озерного вранці прибули труни з тілами п'ятьох героїв. Це - Віталій Рудий, Олег Савицький, Сергій Хрущ, Вадим Заброцький та Віталій Дульчик. Жалобна церемонія відбулася на території військової частини, куди прийшли з квітами тисячі житомирян.

13 травня 2014 року стало чорний днем для української армії. Поблизу Краматорська терористи влаштували засідку для військових. У запеклому бою загинули семеро захисників. П'ятьох сьогодні ховали на Житомирщині. Це Віталій Рудий, Олег Савицький, Сергій Хрущ, Вадим Заброцький та Віталій Дульчик. Попрощатися з героями-десантниками пришли тисячі містян.

Ірина, однокласниця загиблого:

- Я пришла к своему однокласнику - Забродский Вадим. Очень жалко. Очень хороший и порядочный, отзывчивый был человек. Когда уходят такие ребята, просто сердце становится пустое. Очень жалко, что мы теряем таких ребят. Очень жалко. Очень.

Досі не вірять у загибель друзів однослуживці. Згадують про хлопців як про справжніх бійців. І кажуть: вояки, що боронять рідну землю у східних реґіонах - патріотичні й рішучі.

Ігор Коржовський, т.в.о. керівника штабу 13 аеромобільного батальйону:

- Настрої дуже серйозні. Будучи в тому регіоні, вони не прийшли, так як кажуть зараз, мирне населення знищувати. Вони прийшли виконувати задачу. Але після того, що як був нанесений удар в спину - настрій дуже бойовий. І я думаю, докажуть хлопці всіми силами і діями, що ці смерті були не даремно.

Тисячі людей, що прощалися з героями, не стримували емоцій. Плакали і жінки, і чоловіки. Адже всі загиблі - молоді хлопці, у більшості з яких - маленькі діти.