Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 23:42 Суспільство
Вінницький "Ягуар" прибув на відпочинок
Вінницький "Ягуар" прибув на відпочинок

Із буремного Донбасу на Вінничину повернулися бійці спецпідрозділу Ягуар. Додому живими приїхали не всі. Під час бою з терористами у Слов'янську загинув 34-річний Віктор Долинський.

Військовий оркестр, шампанське, овації й вигуки "Герої!". Так вночі на Вінничині зустрічали бійців спецпідрозділу Ягуар. Вони повернулися додому, щоб перепочити після місяця перебування в гарячих точках Східної України. Рідні і близькі не приховують емоцій.

- Хто це приїхав?

- Папа!

- Він герой в тебе?

- Так!

- Самий кращий папа?

- Так.

- Як ти його любиш? Як ти папу любиш?

На плацу військової частини ягуарівців шикують. Командир дякує своїм хлопцям за відвагу.

- Дякую за службу!

- Служу українському народу!

- Вільно.

На сході вінницькі спецпризначенці перебували з квітня. Спочатку в Харкові, де зачищали від бойовиків будівлю облдержадміністрації. Потім поїхали до Ізюма, що на кордоні з Донецькою областю. Ну а останні два тижні бійці провели в осередку антитерористичної операції біля Слов'янська.

Олег Плахотнюк, командир військової частини 3028 м. Калинівки:

- Дуже складна ситуація іменно у Донецькій області. Я хочу сказати: ті сепаратистські прояви, які там існують, на сьогодні це одне. На жаль, є думка у населення неоднозначна, вони поки не визначились до кінця із суверенітетом держави. І не знають куда. Вони просто налякані, у жуткий умовах, тиск, погрози, розбої.

Саме під Слов'янськом у бою з терористами ягуарівці зазнали перших втрат. Загинув 34-річний Віктор Долинський.

Під час антитерористичної операції українські бійці знищили більше півсотні бойовиків і взяли під свій контроль блокпости на в'їздах до Слов'янська. Проте частина території досі в руках бандитів. Тому на відпочинок в ягуарівців небагато часу. Хлопці кажуть: щойно отримають наказ - знову підуть захищати Батьківщину.